ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > История > България през вековете > Кратка история на българите. Kнига I + CD

Кратка история на българите. Kнига I + CD

Кратка история на българите. Kнига I    + CD - Васил Василев

Васил Василев

27-09-2010

272

Мека

140/215 мм

0.45 кг.

978-954-321-742-7

Твърда

140/215 мм

0.55 кг.

978-954-321-747-2

Да

ДОСТАВКА ДО ВАШ АДРЕС Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв При вас до 3 работни дни Цена за доставка с куриер 3,60 лв Безплатна доставка при поръчки над 50,00 лв.
15 лв. 20 лв. КУПИ

Описание

Българите са древен народ, създал четвъртата след елините, римляните и французите държава в Европа. Те са между тези, които са дошли от най-далеч, от недрата на Азия до Централна Европа. По дългия си път срещали, контактували са и се размесвали с най-различни племена и народи – от най-диви и враждебни, до такива с висока култура. От всекиго те вземали по нещо, за добро или зло.

Васил Василев

Разгледай PDF за книгата

Още за автора

Васил Василев

Васил Василев
Проф. Васил  Василев е автор на 5 книги. Участва  и в 9 колективни монографии, написал е повече от 80 научни студии и статии, а също и две кратки истории на България, едната от които е издадена на 8 чужди езика.Работил е дълги години като зам.-директор на Института по история, бил…

Виж повече

Коментари (1)

"Българите са древен народ, създал четвъртата след елините, римляните и французите държава в Европа" (2011-04-07)

На мен не ми е известно, елините да са имали държава в Европа. Виж, имали са много градове-държавици, така наречени полиси, като най-големите това са Атина и Спарта (името Спарта и държавата са тракийски, но в световната история ги наричат древногръцки, защо?!?? - защото гърците крадат чужди истории). Но това е друга тема и то много голяма. Така че моята забележка към автора е, че България е първата европейска държава, а не четвъртата. Рим, като държава не съществува от 453 г. от н.е., а Франция е вече държава, но се обособява като такава след Карл Велики (син на Пипин Къси)около 9 в. и т.н. и Най-важното, България не е създадена през 681 год., защото Аспарух, не е създал България, а е разширил на юг, като е присъединил към България, територии населени с българи (на три вълни от 9-10 век пр.н.е.до 6-7 век н.е.). Не желая никого да апострофирам, но не искам да се преиначава българската история. Първата българска европейска държава е България и е създадена 2 век н.е. и първия владетел е Авитохол (мисля че годината е 153 или 163 от н.е. по памет). Преди това България е имала много държави. В именните на българските канове е записано, че българите са наследници на Новуходонор и т.н.

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж