ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > История > България през вековете > Кратка история на българите. Kнига I + CD

Кратка история на българите. Kнига I + CD

Кратка история на българите. Kнига I    + CD - Васил Василев

Васил Василев

27-09-2010

272

Мека

140/215 мм

0.45 кг.

978-954-321-742-7

Твърда

140/215 мм

0.55 кг.

978-954-321-747-2

Да

ДОСТАВКА Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв До офис на куриер за 3 работни дни Доставка до офис на куриер 3,60 лв Безплатна доставка до офис на куриер при поръчки над 50,00 лв.
15 лв. 20 лв. КУПИ

Описание

Българите са древен народ, създал четвъртата след елините, римляните и французите държава в Европа. Те са между тези, които са дошли от най-далеч, от недрата на Азия до Централна Европа. По дългия си път срещали, контактували са и се размесвали с най-различни племена и народи – от най-диви и враждебни, до такива с висока култура. От всекиго те вземали по нещо, за добро или зло.

Васил Василев

Разгледай PDF за книгата

Още за автора

Васил Василев

Васил Василев
Проф. Васил  Василев е автор на 5 книги. Участва  и в 9 колективни монографии, написал е повече от 80 научни студии и статии, а също и две кратки истории на България, едната от които е издадена на 8 чужди езика.Работил е дълги години като зам.-директор на Института по история, бил…

Виж повече

Коментари (1)

"Българите са древен народ, създал четвъртата след елините, римляните и французите държава в Европа" (2011-04-07)

На мен не ми е известно, елините да са имали държава в Европа. Виж, имали са много градове-държавици, така наречени полиси, като най-големите това са Атина и Спарта (името Спарта и държавата са тракийски, но в световната история ги наричат древногръцки, защо?!?? - защото гърците крадат чужди истории). Но това е друга тема и то много голяма. Така че моята забележка към автора е, че България е първата европейска държава, а не четвъртата. Рим, като държава не съществува от 453 г. от н.е., а Франция е вече държава, но се обособява като такава след Карл Велики (син на Пипин Къси)около 9 в. и т.н. и Най-важното, България не е създадена през 681 год., защото Аспарух, не е създал България, а е разширил на юг, като е присъединил към България, територии населени с българи (на три вълни от 9-10 век пр.н.е.до 6-7 век н.е.). Не желая никого да апострофирам, но не искам да се преиначава българската история. Първата българска европейска държава е България и е създадена 2 век н.е. и първия владетел е Авитохол (мисля че годината е 153 или 163 от н.е. по памет). Преди това България е имала много държави. В именните на българските канове е записано, че българите са наследници на Новуходонор и т.н.

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж