ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Философия, социология, хуманитаристика > Експертите на прехода

Експертите на прехода

Експертите на прехода - Достена Лаверн

Достена Лаверн

20-09-2010

616

Мека

0.89 кг.

978-954-321-727-4

Да

ДОСТАВКА ДО ВАШ АДРЕС Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв При вас до 3 работни дни Цена за доставка с куриер 3,60 лв Безплатна доставка при поръчки над 50,00 лв.
30 лв. КУПИ

Описание

Как феноменът „think tank“ се внедри и функционира в български условия?

Как think tanks-ескпертите на българския преход станаха жертва на глобалните мрежи и идеи за демократизация, свободен пазар и гражданско общество?

Защо преходът към демокрация не присъедини България към Западната модерност и не създаде либерални институции и свободна критическа публичност?

Каква е съдбата на институциите, произвеждащи интелектуална автономия в България?

Защо преходът към демокрация в Източните страни изпревари „неолибералния преход“ във Франция и други европейски държави?Хипер-модерно като тема, но и като анализ, съчетаващ увлекателен литературен стил със сериозен и оригинален научен подход, изследването на Достена Лаверн успява да представи българския казус като огледало на бъдещето на Западния свят.

Никола Гийо, изследовател и програмен директор в „Сошъл Сайънс Рисърч Каунсил“, Ню ЙоркСтава дума наистина за едно от първите антропологични проучвания в света, описващи специфичния експертен елит на тези неправителствени организации, включени в глобалните мрежи за износ на демокрация.

Марк Абелес, Директор на „Международен институт по съвременна антропология“, ПарижИзненадана съм от безбройните общи находки и изводи, които свързват изследването на Достена Лаверн с моите проучвания на неформалните мрежи на медиаторските елити в сянка в САЩ, Полша и Русия.

Жанин Ведел, професор, изследовател в „Ню Американ Фаундейшън“, ВашингтонЗначимо интелектуално събитие не само за България. Свързвайки българския преход, чиято невидима ръка се оказват до голяма степен българските think tanks, с логиките на глобалните мрежи за демократизация в света, авторката разкрива по какъв начин неолибералнната парадигма деконструира институциите на демократичната модерност и публичната сфера както в областта на политиката, така и в полето на социалните науки и медиите.

Лиляна Деянова, доц. по социология в СУ „Климент Охридски“

Разгледай PDF за книгата

Още за автора

Достена Лаверн

Виж повече

Коментари

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж