ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Запад > Проза, романи > > Играта на ангела

Играта на ангела - Карлос Руис Сафон

Играта на ангела

Карлос Руис Сафон

25-11-2009

от испански: Светла Христова

472

Мека

16/60/90

0.54 кг.

954-321-633-8

Да

20 лв. КУПИ

Описание

Това е втората книга от планирана тетралогия, Гробището на забравените книги, в която писателят възкресява атмосферата на легендарната Барселона. Ако вече сте прочели Сянката на вятъра –  първата част от поредицата, – сигурно знаете защо критиката единодушно обяви Сафон за невероятен майстор на перото, а читатели по целия свят нетърпеливо очакват новите му книги.

„Играта на ангела“ е истинска пример за това, какво е бестселър. Романът е едновременно мистерия, трилър, фантастика, мелодрама, гениална кримка, историческо четиво.

Карлос Руис Сафон води действието в различни видими и невидими пространства, в непознатите и потайните кътчета на любимия му град, сюжетът е изтъкан от безброй сложни обрати.

Авторът с дяволска лекота изгражда мистериозна, зловеща атмосфера, от която те побиват тръпки. Разказът му въздейства като наркотик, разпалва въображението и сетивата на читателя, който няма сили да се откъсне от книгата, докато не стигне до финала.

Не започвайте да четете книгата вечер – наистина няма да можете да се откъснете от нея до сутринта!


Да кажем така. Сянката на вятъра е един вид добрата сестра, която се прибира вкъщи винаги навреме и носи радост на родителите си, докато Играта на ангела е по-скоро лошата сестра, която вечно създава проблеми.Карлос Руис Сафон

 

Карлос Руис Сафон е един от най-успешните и известни съвременни испански автори, чиито най-популярни книги – незавършената тетралогията, която стартира със Сянката на вятъра и последвалите я Играта на ангела и Затворникът на Рая – са преведени на повече от 40 езика и са продадени в милиони копия по света. Преди да любимата на мнозина „Сянка…“ да се появи на бял свят, Сафон пише други четири книги – дебютния си роман Принцът на мъглата, Среднощният дворец, Марина и Септемврийски светлини – обединени с етикета „юношеска литература“ в Испания. Правата им са блокирани с години от юридически спор, но днес тези ранни творби на талантливия испанец най-накрая излизат на бял свят.

Няма добавени ревюта за тази книга.

Още невероятни книги
2012-06-20

Очаквам с нетърпение не само Затворникът от Рая, но и други негови книги.

Изток-Запад
2012-01-05

Здравейте, в момента текат преговори за закупуване на правата за "Затворникът от рая", ако всичко завърши успешно е реално да очакваме книгата около Коледа 2012 г. В никой случай не бихме си позволили да дадем части от книгата на няколко преводачи или пък да натиснем Светла Христова да бърза. Така че ще я оставим да работи на спокойствие.

Коментар: Една невероятна книга
2012-01-05

Препоръчвам ви да прочетете "Сянката на вятъра" от същия автор... Тогава вече незнам дъх от къде ще имате докато стигнете до последната страница. Страхотна е и това ме подсеща да попитам издателството за третата част от трилогията - кога се очаква?

Една невероятна книга
2012-01-05

Спря ми дъха.

Моля, влезте във профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.