ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > История > Свидетелства > Културата на оцеляването

Културата на оцеляването

Културата на оцеляването - Елена Михайловска

Елена Михайловска

22-05-2009

192

Мека

140/215 мм

0.25 кг.

978-954-321-561-4

Да

ДОСТАВКА Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв До офис на куриер за 3 работни дни Доставка до офис на куриер 3,60 лв Безплатна доставка до офис на куриер при поръчки над 50,00 лв.
10 лв. КУПИ

Описание

Предлаганата сега книга изразява отношение и внимание към близкото ни комунистическо минало от една страна и от друга - е плод на по-траен интерес към своеобразното богатство, каквото представляват човешките биографични нишки и истории на живота за осмислянето на определени социални реалности. Конкретните човешки разкази и истории на живота, включени в нея служат на определена  авторска хипотеза: за специфичната култура на оцеляването, която бележи близкото ни минало и някои от неговите характерни следи. Тези пространни интервюта и човешки свидетелства обаче, сами по себе си остават  достатъчно интересно четиво. И могат днес (но и по-нататък) да стимулират и се вписват и в онези  по-цялостни процеси на социално познание и самопознание, което вълнува и от което продължава да се нуждае българското общество.


Още за автора

Елена Михайловска

Елена Михайловска
Елена Михайловска, доктор по изкуствознание и доктор на филосфските науки, е професор по социология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Изследователските й интереси през годините засягат филмовото изкуство, а след това теорията и социологията на културата, по-общите зависимости култура–общество, в това число цивилизационните теории, историята на социалните идеи, европейска култура…

Виж повече

Коментари

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж