ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Философия, социология, хуманитаристика > Интервюирането в социалната работа

Интервюирането в социалната работа

Интервюирането в социалната работа - Гинка Механджийска

Гинка Механджийска

15-12-2008

232

Мека

140/215 мм

0.42 кг.

978-954-321-488-4

Няма наличност

ДОСТАВКА ДО ВАШ АДРЕС Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв При вас до 3 работни дни Цена за доставка с куриер 3,60 лв Безплатна доставка при поръчки над 50,00 лв.
12 лв.

Описание

Книгата представя интервюто като метод на социалната работа, чрез който помагащият специалист изгражда работна връзка; разкрива проблемите и нуждите на своя клиент; събира информация за неговите особености и приоритети, за значими минали и актуални обстоятелства. Интервюто открива и пътищата към решенията и подкрепата.

В съдържанието са предложени множество техники и методически модели за водене на различни видове интервю – структурирано и полуструктурирано, първично, когнитивно, мотивационно, динамично, информационно, кризисно, групово, интервю при вземане на решене, интервю при социално-правно и личностно консултиране. Според различните сфери на социалната работа е разгледана и спецификата на интервюирането на отделни категории клиенти – деца, семейства, безработни, стари хора, лица в криза, недоброволни клиенти, бежанци.

Книгата е предназначена за практикуващи социални работници, студенти по социални дейности, а също и за по-широк кръг специалисти от областта на помагащите професии, в които интервюирането на клиентите е сред основните методи в работния процесОще за автора

Гинка Механджийска

Гинка Механджийска
Гинка Механджийска е д-р по педагогика и магистър по психология. Преподавател е в СУ “Св. Климент Охридски” по Методи на социалната работа, Техники на интервюиране в социалната работа, Супервизия в социалната работа. Автор е на студии и статии в областта на методиката на социалната дейност, както и на монографията “Супервизията…

Виж повече

Коментари

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж