ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Философия, социология, хуманитаристика > Интервюирането в социалната работа

Интервюирането в социалната работа

Интервюирането в социалната работа - Гинка Механджийска

Гинка Механджийска

15-12-2008

232

Мека

140/215 мм

0.42 кг.

978-954-321-488-4

Няма наличност

ДОСТАВКА Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв До офис на куриер за 3 работни дни Доставка до офис на куриер 3,60 лв Безплатна доставка до офис на куриер при поръчки над 50,00 лв.
12 лв.

Описание

Книгата представя интервюто като метод на социалната работа, чрез който помагащият специалист изгражда работна връзка; разкрива проблемите и нуждите на своя клиент; събира информация за неговите особености и приоритети, за значими минали и актуални обстоятелства. Интервюто открива и пътищата към решенията и подкрепата.

В съдържанието са предложени множество техники и методически модели за водене на различни видове интервю – структурирано и полуструктурирано, първично, когнитивно, мотивационно, динамично, информационно, кризисно, групово, интервю при вземане на решене, интервю при социално-правно и личностно консултиране. Според различните сфери на социалната работа е разгледана и спецификата на интервюирането на отделни категории клиенти – деца, семейства, безработни, стари хора, лица в криза, недоброволни клиенти, бежанци.

Книгата е предназначена за практикуващи социални работници, студенти по социални дейности, а също и за по-широк кръг специалисти от областта на помагащите професии, в които интервюирането на клиентите е сред основните методи в работния процесОще за автора

Гинка Механджийска

Гинка Механджийска
Гинка Механджийска е д-р по педагогика и магистър по психология. Преподавател е в СУ “Св. Климент Охридски” по Методи на социалната работа, Техники на интервюиране в социалната работа, Супервизия в социалната работа. Автор е на студии и статии в областта на методиката на социалната дейност, както и на монографията “Супервизията…

Виж повече

Коментари

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж