ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Зад кулисите > Зад фасадата на българската дипломация

Зад фасадата на българската дипломация

Зад фасадата на българската дипломация - Венелин Цачевски

Венелин Цачевски

28-11-2008

312

Мека

130/200 мм

0.36 кг.

978-954-321-507-2

Да

ДОСТАВКА Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв До офис на куриер за 3 работни дни Доставка до офис на куриер 3,60 лв Безплатна доставка до офис на куриер при поръчки над 50,00 лв.
12.90 лв. КУПИ

Описание

В тази книга се говори за неща, които всички знаем - но за които малцина се осмеляват да свидетелстват. Тя става още по-актуална на фона на все по-често пишещото се напоследък в западните медии за България: ширеща се корупция, административна некомпетентност, шокиращи служебни злоупотреби, финансови безобразия, безпринципна кадрова политика.

Авторът се осмелява да разкаже за всички тези неща от личен опит - като български посланик във Финландия, назначен по лична препоръка на А. Доган. Става ясно, че срещу това се е очаквало да си затваря очите за професионална некомпетентност на хора, свързани с ДПС, назначени в посолството. Отгоре на всичко посланик Цачевски разкрива финансови злоупотреби в мисията. „Старомодно“ почтен и морален, той информира своевременно Външно министерство и неколкократно настоява да се извършат ревизии. Това му коства много  - подложен е на постоянен натиск, клюки, клевети, заплахи. Така се стига до „Аферата Цачевски“, станала популярна у нас с лъжливите обвинения срещу автора, че като посланик е продавал алкохол във Финландия - по този повод се появяват 14 публикации във в. „Монитор“. В резултат на всичко това през м. август 2006 г. е отзован като посланик; но финландските власти оценяват по достойнство приноса на посланик Цачевски - награден е с престижен орден и е поканен за гост-професор в Хелзинкския университет.

Книгата би могла спокойно да се озаглави „Зад фасадата на българската държавност“ - до такава степен разкритото в нея е валидно не само за дипломацията ни, но и за всички сфери на държавното управление в България, която Венелин Цачевски, а и много от нас наричаме своя Родина.Още за автора

Венелин Цачевски

Венелин Цачевски
Венелин Цачевски е професор и доктор на науките в областта на политоло­­гията, регионалната и глобалната икономика. Публикувал е десетки книги и научни изследвания, които са посветени на развитието и външната политика на България, международните отношения и икономическото сътрудничество на Балканите, европейската интеграция и др. Участвал е в научни проекти в…

Виж повече

Коментари (10)

Зад фасадата на българската дипломация (2012-01-26)

За сведение - книгата на професор Венелин Цачевски за българската дипломация може да се купи също в новооткритата книжарница на бул Фрит.Нансен срещу НДК

Зад фасадата на българската дипломация (2011-12-22)

Книгата може да се купи в издателството Изток - Запад

Зад фасадата на българската дипломация (2011-12-22)

Къде мога да си купя книгата?

Зад фасадата на българската дипломация (2011-11-17)

След дълго търсене най-сетне намерих книгата, която бе изложена на витрината на една нова книжарница до НДК. Това, което ми бе казано за нея се оказа напълно вярно. Книгата дори надмина очакванията ми. Препоръчвам я на всеки, а на издателството Изток-Запад поздравления за чудесното й оформление !

Зад фасадата на българската дипломация (2011-11-04)

Потресаваща история, разказана интелигентно и увлекателно.

Зад фасадата ня българската дипломация (2011-10-30)

Трудно намерих книгата и не сбърках, че я купих. Защото не съм чел по - интересна и увлекателна книга на съвременна политическа тема. Препоръчвам я на всеки.

Отговор: Зад фасадата на българската дипломация (2011-10-06)

Книгата наистина е много добра. Аз си я купих директно от издателството и даже ми направиха отстъпка. Дори само за това, че си купих 1 книга. Може и по телефона да се обадите и да попитате.

Зад фасадата на българската дипломация (2011-10-06)

Много интересна и много поучителна книга! Заслужава да се прочете !

Виолета Станчева (2011-10-05)

Търсих да си купя книгата, но никъде не я намерих. Разбрах, че я търсят и други читатели. Защо издателството не я преиздаде ?

Зад фасадата на българската дипломация (2011-07-16)

Чудесна книга! Съжалявам, че прочетох книгата три години, след публикуването й.В сравнение с нея шумно рекламираната "Мисия Лондон" е бледа сянка. Гордея се, че има такива българи като Цачевски.

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж