ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Запад > История > Нова история > Балканите. Трудният път към обединена Европа

Балканите. Трудният път към обединена Европа - Венелин Цачевски

Балканите. Трудният път към обединена Европа

Венелин Цачевски

08-10-2008

264

Мека

13x20

0.30 кг.

978-954-321-472-3

Да

12 лв. КУПИ

Описание

Променили ли са се Балканите през сегашното десетилетие?

Какво е мястото им в европейската икономика и политика?

Какъв път за изминали страните от региона и какви са перспективите всички те да станат част от обединена Европа? Каква е ролята на ЕС за поддържането на стабилността и за „европеизацията” на Балканите?

Защо България е сред регионалните лидери в евроинтеграцията?

Защо се оказа трудно адаптирането  на страната ни към условията в ЕС ?

Какви са политическите и икономическите предизвикателства за България и Югоизточна Европа ?

На тези въпроси дава отговор в новата си книга Венелин Цачевски – професор по международни отношения, доктор на икономическите и политическите науки, бивш посланик на България във Финландия и Естония, гост-преподавател в Хелзинкския университет по проблемите на съвременна Югоизточна Европа, развитието и външната политика на България.

Книгата е предназначена за широк кръг читатели и съдържа богата най-нова документална и статистическа информация.Венелин Цачевски е автор на голям брой публикации по развитието и външната политика на България, сигурността и регионалното сътрудничество в Югоизточна Европа, ЕС и НАТО. През 1993 г. публикува фундаменталния труд „Българският комунизъм“.
Бил е експерт в Министерството на външните работи по въпросите на интегрирането на България в Европейския съюз. Като професор по политически науки е преподавал в Славянския, Великотърновския и Нов български университет по Теория на международните отношения и Външна политика на България. През 2007 г. бе поканен като гост – професор в Хелзинкския университет, където изнесе цикъл от лекции за Югоизточна Европа.

Няма добавени ревюта за тази книга.

Няма добавени коментари за тази книга.

Моля, влезте във профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.