ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Запад > Наука > Делюзията Бог

Делюзията Бог - Ричард Докинс

Делюзията Бог

Ричард Докинс

15-02-2008

от английски: Юлиян Антонов

490

Твърда

140/215 мм

1.00 кг.

Да

29 лв. КУПИ

Описание

В тази книга Докинс влиза в страстна полемика с теолозите, като разглежда хипотезата за Бог, аргументите (и контрааргументите) относно Божието битие, корените на вярата и морала, а също и днешните проявления на религиозния фундаментализъм. Изводите му общо взето се свеждат до това, че религията трябва да освободи почетното място, което по традиция е заемала от хилядолетия насам. Днес то по право се полага на науката, защото тя е тази, която твори най-невероятните чудеса и разкрива необятни хоризонти пред нашите иначе ограничени сетива. Дали обаче науката наистина може да запълни зейналата празнина? И да ни дари с адекватни познания за загадките на Вселената, която пък със сигурност е по-чудновата, отколкото изобщо можем да си представим?

Положителният отговор предполага и придобиването на съответните способности – да станем “като Бог(ове)”. Eто и заключителните думи на автора: “Най-искрено ви заявявам, че аз не знам отговора, но пък се радвам, че живея в такива вълнуващи времена. Днес човечеството се е устремило главоломно към границите на привичното и познатото. Ами още по-добре – току виж се оказало, че няма и никакви граници.”

Няма добавени ревюта за тази книга.

Ристу
2015-07-20

Страхотна новина! Обичам книги с твърди корици. Благодаря ви!

Администратор
2015-07-19

"Делюзията Бог" я има и във вариант с твърда корица, но беше изчерпан тиража. От 20 юли т.г. ще има нов тираж. Книгата ще бъде отново качена тук и ще може да бъде поръчвана.

Ристу
2015-07-18

А дали ще издадете книгата с твърда корица?

Изток-Запад
2013-06-05

Привет, През септември се очаква да излезе "The Ancestor's Tale".

Други книги?
2012-05-22

Имате ли планове за издаване на другите книги на автора?

Моля, влезте във профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.