ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Наука > Делюзията Бог

Делюзията Бог

Делюзията Бог - Ричард Докинс

Ричард Докинс

15-02-2008

от английски: Юлиян Антонов

490

Мека

140/215 мм

0.68 кг.

Да

ДОСТАВКА Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв До офис на куриер за 3 работни дни Доставка до офис на куриер 3,60 лв Безплатна доставка до офис на куриер при поръчки над 50,00 лв.
19 лв. КУПИ

Описание

В тази книга Докинс влиза в страстна полемика с теолозите, като разглежда хипотезата за Бог, аргументите (и контрааргументите) относно Божието битие, корените на вярата и морала, а също и днешните проявления на религиозния фундаментализъм. Изводите му общо взето се свеждат до това, че религията трябва да освободи почетното място, което по традиция е заемала от хилядолетия насам. Днес то по право се полага на науката, защото тя е тази, която твори най-невероятните чудеса и разкрива необятни хоризонти пред нашите иначе ограничени сетива. Дали обаче науката наистина може да запълни зейналата празнина? И да ни дари с адекватни познания за загадките на Вселената, която пък със сигурност е по-чудновата, отколкото изобщо можем да си представим?

Положителният отговор предполага и придобиването на съответните способности – да станем “като Бог(ове)”. Eто и заключителните думи на автора: “Най-искрено ви заявявам, че аз не знам отговора, но пък се радвам, че живея в такива вълнуващи времена. Днес човечеството се е устремило главоломно към границите на привичното и познатото. Ами още по-добре – току виж се оказало, че няма и никакви граници.”

Още за автора

Ричард Докинс

Ричард Докинс
Клинтън Ричард Докинс (роден през 1941) известен най-вече като Ричард Докинс е виден английски етолог, еволюционист, биолог, привърженик на направлението на неодарвинистите и автор на научно-популярни книги. Той е открит атеист, хуманист, скептик и спада към най-изявените критици на креационизма. Ричард Докинс е роден на 26 март 1941 г. в Найроби, Кения. Произхожда от заможно фермерско семейство. И двамата му родители са се интересували от природните науки и са…

Виж повече

Коментари (7)

Норлинг (2018-09-08)

Прекрасно четиво, добре написано, разбираемо и най-вече убедително. Макар, че хората се бият в гърдите и постоянно говорят за технологичния и умственият си напредък, все пак са склонни да вярват в измишльотини, които са твърде архаични, ако найстина човешката раса е толкова развита за колкото се мисли.

Севар (2018-01-11)

Дали се очаква допечатка?

Ристу (2015-07-20)

Страхотна новина! Обичам книги с твърди корици. Благодаря ви!

Администратор (2015-07-19)

"Делюзията Бог" я има и във вариант с твърда корица, но беше изчерпан тиража. От 20 юли т.г. ще има нов тираж. Книгата ще бъде отново качена тук и ще може да бъде поръчвана.

Ристу (2015-07-18)

А дали ще издадете книгата с твърда корица?

Изток-Запад (2013-06-05)

Привет, През септември се очаква да излезе "The Ancestor's Tale".

Други книги? (2012-05-22)

Имате ли планове за издаване на другите книги на автора?

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж