ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Проза, романи > Други > Банката. Баланс

Банката. Баланс

Банката. Баланс - Николай Орешаров

Николай Орешаров

06-09-2007

440

Мека

32/84/108

0.33 кг.

978-954-321-367-2

Да

ДОСТАВКА ДО ВАШ АДРЕС Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв При вас до 3 работни дни Цена за доставка с куриер 3,60 лв Безплатна доставка при поръчки над 50,00 лв.
12 лв. КУПИ

Описание

Адвокат Николай Орешаров е роден на 26 февруари 1934 г. Животът му е изпълнен с много перипетии. В края на 60-те години на миналия век му дават да разследва тогавашната икономическа групировка Тексим. Задачата му е спусната на тайна сбирка от шефа на КГБ, а впоследствие и държавен глава на СССР – Юрий Андропов. Висшите другари обаче не останали доволни от следствената му работа и го уволнили.  Заплашили го и с изключване от Партията.
След приключване на следователската си кариера Орешаров се отдава на адвокатурата. След 10 ноември дори е предложен за главен прокурор на България. Понастоящем пенсионираният юрист се е отдал на творчество. Издал е трилогия за ограбването на държавата от бившите държавници.Интервю на автора с журналиста Митко Щирков вместо епилог.
(в. Уикенд, 01.09.2006 г. )

МЩ. Как се роди идеята за написването на поредицата политически романи Банката (т. І Тиха цесия; т. ІІ Доверителни сделки; т. ІІІ. Фалит и т. ІV Баланс)?
Авт. На 65-ия си рожден ден чух по телевизията, че продължителността на живота в България за мъжете е 65, а за жените – 72 години. – Край. От утре теоретически ме няма – обявих на близки и приятели. – Време е да си напиша домашното. И го написах.
МЩ. Какво ще пожелаeш на читателите?
Авт. Да не забравят, че вересия в живота няма.

 

Още за автора

Николай Орешаров

Виж повече

Коментари

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж