ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > История > Япония > Просто Япония

Просто Япония

Просто Япония - Веселка Маринова

Веселка Маринова

20-04-2007

208

Мека

140/215 мм

0.27 кг.

978-954-321-306-1

Да

ДОСТАВКА Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв До офис на куриер за 3 работни дни Доставка до офис на куриер 3,60 лв Безплатна доставка до офис на куриер при поръчки над 50,00 лв.
9 лв. КУПИ

Описание

"Просто Япония" не е пътепис. Опитът на авторката, дългогодишен журналист, й помага да улови "кадри" от реалния живот в съвременна Япония, които представят малко познати щрихи от многомерния феномен "Страната на изгряващото слънце". Очарователната и трудно разбираема Япония, съхранила традиции от векове. Затворената навътре и отворената навън Япония. Надбягващата се с времето страна, където 10 години са много, за да е същата. Небостъргачи, построени на земя, отвоювана от океана; говорещи хуманоидни роботи; нанотехнологии, чието технологично ниво е космическо; дигитални камери, чиито последни модели остаряват за месеци; пътища и автомобили, направени сякаш за изложба.

В книгата има любопитни и интересни моменти, но това не е просто развлекателно четиво, а опит за по-сериозно и задълбочено надникване в японската действителност – зад онази тънка и неуловима от пръв поглед граница между стандарт и качество на живот; за щастието да си богат и нещастието да си самотен; за цената на успехите, плащани от държавата и от обикновените японци; за блясъка на "страната-чудо" и социалните проблеми на обществото; за тенденции в икономиката и политиката. За Япония, погледната отвътре - Веселка Маринова е живяла в Япония 9 години (и в момента е там).Съдържание

 

Вместо предговор    7

Страната на диригентите    11

Най-голямата японска мечта    20

Един необичаен поглед    29

Подземните градове    38

Земетресенията - ­учебник за самодисциплиниране    42

Забравете четирийсетте, животът започва на шейсет години    47

Младите и модерните технологии    52

Съвременните гейши    58

Хотели за любов    64

Умира ли японската гордост - обществото на средната класа?    68

Още за автора

Веселка Маринова

Виж повече

Коментари

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж