ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Религии, духовни учения > Тибетският Сакя Пандита

Тибетският Сакя Пандита

Тибетският Сакя Пандита - Александър Федотов

Александър Федотов

01-03-2007

184

Мека

32/84/108

0.21 кг.

978-954-321-318-4

Да

ДОСТАВКА ДО ВАШ АДРЕС Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв При вас до 3 работни дни Цена за доставка с куриер 3,60 лв Безплатна доставка при поръчки над 50,00 лв.
8 лв. КУПИ

Описание

В тази книга се разказва за Сакя Пандита Кунга Гьелцен (1182-1251) – най-известния патриарх на тибетската будистка школа Сакяпа, доминирала в Тибет в продължение на няколко столетия. Сакя пандита се почита в Страната на снежните върхове и като ерудиран философ и блестящ поет, чиято „Скъпоценна съкровищница от благозвучни речи”, написана в съответствие със строгия древноиндийски поетологичен канон, е преведена в много съседни страни. Тя се превръща в истинския компендиум от етични максими, които за сетен път потвърждават непреходния характер на тибетската духовност.


АЛЕКСАНДЪР ФЕДОТОВ е доктор на филологическите науки, професор по корейска, монголска и тибетска литература в Софийския университет „Св. Климент Охридски”.

Завършва Факултета по източни езици и култури в Санкт-Петербургския държавен университет. Специализира и изнася лекции в Република Корея, Китай, Монголия, Индия, Тайланд, Унгария, Румъния и Русия. Директор е на Центъра за източни езици и култури в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Член е на световните асоциации по кореистика, монголистика, тибетология и алтаистика.

Научните му интереси са в областта на старата и средновековната корейска, монголска и тибетска литература, култура, философия и религия. Над двадесет негови книги, както и множество студии и статии са публикувани в повече от двадесет държави – България, Великобритания, Индия, Китай, Монголия, Япония, Русия, Чехия, Унгария, Република Корея, Франция, Тайланд, Казахстан, Швейцария, Канада и др.

Още за автора

Александър Федотов

Виж повече

Коментари

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж