ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Благополучие > Гимнастика за ума

Гимнастика за ума

Гимнастика за ума - Дамян Глуховски

Дамян Глуховски

10-01-2007

232

Мека

13х20

0.17 кг.

954-321-298-8

Няма наличност

ДОСТАВКА Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв До офис на куриер за 3 работни дни Доставка до офис на куриер 3,60 лв Безплатна доставка до офис на куриер при поръчки над 50,00 лв.
12 лв.

Описание

Животът е труден, понякога животът е жесток. Това се отнася до всички нас, без изключение, все едно дали човек е мъж или жена, стар или млад, беден или богат. Но в същото това време, животът може да е интересен, приятен и прекрасен, и затова си заслужава да се изживее докрай.

Малко са хората, които разбират, че животът им, добър или лош, до голяма степен зависи от самите тях, от техните мисли, от думите им и техните постъпки. А още по-малко са тези, които полагат усилия за да изградят в себе си онези добри навици и качества на харктера, които ще им помогнат в борбата със собствените си недостатъци и с трудностите в живота, за да го направят по-пълноценен и щастлив.

“Гимнастика на ума”, плод нa половин вековен труд на автора, е опит да бъдат подпомогнати читателите в търсенето на по-щастлив живот.УВОД

Втората ми книга от поредицата „Път към съвършенството“ - „Гимнастика за ума“ е плод на многогодишна работа, започната още от ученическите ми години.

„Гимнастика за ума“ е своеобразна енциклопедия, обхващаща повече от 2 000 собствени мисли и афоризми по над 80 различни теми, извадени от десетки мои бележници, в които старателно записвах и многократно преработвах в продължение на 50 години много от мислите, преминали през главата ми.

Предлагам на читателите тези свои мисли, защото те оформиха моят мироглед и характер и ми помогнаха да изградя в себе си редица ценни качества, които на-правиха животът ми смислен, пълноценен и щастлив.

Искам да изкажа своята гореща благодарност към хората, без които тази книга не би могла да се яви на бял свят: на учителката ми по литература от гимназията в Асеновград - г-жа Минева, която за съжаление вече не е сред живите, за искрата която запали в мен към литературата и поезията; на дъщерите ми Нели и Евелина и техните съпрузи Жоро и Павел и съпругата ми Калинка, които ми помогнаха с ценни съвети и с техническа помощ при написването и; на издателство „Изток-Запад“ за перфектната работа по оформянето и издаването й; на приятелите ми Ангел Делипапазов и Атанас Аргиров за моралната подкрепа и ценните съвети като читатели; на писателите Петър Добрев и Капка Георгиева, от които ползвах исторически данни за древните българи и траките при написването на темата за България, на която особено много държа; на съставителите на книгата „Блясъци на остроумието“ - Милко Григоров и Костадин Кацаров, от които черпих опит при подреждането на мислите си по различните теми и накрая, но не на последно място по важност, на журналистката от в-к „Марица“, г-жа Хенриета Дионисиева, за интересните въпроси, които ми зададе в едно свое интервю, което публикувам в тази книга за пьрви път, тъй като те засягат глобалните проблеми на човечеството.

Силно се надявам тази книга и като цяло поредицата „Път към съвършенството“ да се превърнат в любими книги на младите хора не само в България, но и по целият свят, защото днес те са подложени на тотална манипулация от страна на телевизията, киното и рекламата, а и на всички останали медии и те трудно ще запазят своята собствена, самобитна самоличност и самостоятелното си мислене, без доброто възпитание и въздействие на вече позабравената от хората хубава и полезна книга.

Дамян Глуховски

Още за автора

Дамян Глуховски

Виж повече

Коментари

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж