ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Психология > Сезоните на нашите кризи

Сезоните на нашите кризи

Сезоните на нашите кризи - Калина Александрова

Калина Александрова

04-12-2006

...

300

Мека

140/215 мм

0.35 кг.

954-321-287-2

Да

ДОСТАВКА Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв До офис на куриер за 3 работни дни Доставка до офис на куриер 3,60 лв Безплатна доставка до офис на куриер при поръчки над 50,00 лв.
12 лв. КУПИ

Описание

Колкото и да сме убедени, че ни се “полага” спокоен и щастлив живот, светът очевидно не е устроен според желанията ни, тъй че, щем не щем, се изправяме пред поредица кризи, характерни за всяка възраст, или “сезон” от жизнения ни път. Психолозите ни уверяват, че първата криза е още при раждането, на 3-годишна възраст започваме борбата за самостоятелност, развихряща се през пубертета, удължен днес с късната си фаза до 25-тата година. Вече уж намерили себе си, влизаме в “кризата на ранната възраст” (25-44 години), заменила, казват, в наши дни прословутата “криза на средната възраст”. Между 45 и 55 години пък кризите добиват драматични измерения - тогава сме най-недоволни от постигнатото, правим отчаяни, хаотични и често пъти злополучни опити да се измъкнем от сивотата на обичайното съществуване, да осъществим поне част от мечтите или амбициите си, да започнем “нов, по-смислен и щастлив живот”. Накрая идва “зимата”, в която трябва да се борим с обхваналите ни след пенсионирането чувства на непълноценност и безполезност, със страха от болести, самота и смърт.

Излиза, че кажи-речи целият живот е непрекъсната криза. За щастие, това е преувеличение - същинските кризи са къси и интензивни, бележещи прехода между отделните “сезони” на живота ни. Много важно е обаче как ще излезем от тях. Неуспешно решената криза (особено в юношеството) може да превърне живота ни в безкрайно лутане, в низ от несполуки и разочарования. С всяка успешно преодоляна криза пък ние израстваме, ставаме по-силни, по-уверени в приключението, наречено живот. Ето защо за решаването на кризите има натрупан огромен човешки опит - стратегии, подходи, конкретни стъпки.

С част от него ни запознава тази книга, в която всичко е преживяно, лично изстрадано и премислено - тъй че съветите в нея не са книжни, абстрактни и чуждоземски, а практични и максимално вписани в реалностите на днешния български живот.

Още за автора

Калина Александрова

Виж повече

Коментари

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж