ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Бизнес, икономика > Социалната интелигентност

Социалната интелигентност

Социалната интелигентност - Карл Албрехт

Карл Албрехт

15-11-2006

от английски: Мария Кондакова

424

Твърда

120/200

0.52 кг.

978-954-321-284-8

Няма наличност

ДОСТАВКА Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв До офис на куриер за 3 работни дни Доставка до офис на куриер 3,60 лв Безплатна доставка до офис на куриер при поръчки над 50,00 лв.
21 лв.

Описание

Революционният труд на харвардския професор Хауард Гарднър легитимира представата, че човешката интелигентност не е една единствена черта (КИ), а комплекс от способности. Наскоро Даниъл Голман популяризира тази представа със своя бестселър “Емоционалната интелигентност”. И сега, в тази новаторска книга, бизнес философът и футурологът Карл Албрехт показва как измерението на социалната интелигентност - проницателността, усетът за ситуацията и умението за взаимодействие - е ключ към успеха в работата и в живота.

Карл Албрехт определя социалната интелигентност (СИ) като способност да се разбираш с другите, като ги привличаш за съдействие. СИ представлява съчетание от чувствителност към потребностите и интересите на другите (т. нар. “социален радар”), великодушен и уважителен подход към тях и комплекс от практически умения за успешно взаимодействие с хората в каквато и да е среда. “Социалната интелигентност” предлага широко достъпен и обхватен модел за описване, оценяване и развиване на социална интелигентност на личностно ниво. Тази книга включва изобилие от интригуващи идеи, красноречиви примери, истории, случаи, ситуационни стратегии и пособие за самооценка - и всичко това с цел да ви помогне да се научите как да се ориентирате по-успешно в социални ситуации.

Карл Албрехт ще ви преведе през петте измерения на социалната интелигентност (ОПАЯЕ):

1) Осъзнаване на ситуацията: способността да разчитате ситуациите и да тълкувате поведението на хората, участващи в тях.

2) Присъствие: наричано понякога “маниери”, то включва цял набор вербални и невербални поведения, които създават представата за вас в съзнанието на другите.

3) Автентичност: това са онези типове поведение, които карат другите да ви оценяват като честен, открит и “истински”.

4) Яснота: способността да обяснявате идеите си и да формулирате възгледите си.

5) Емпатия: способността да се “установявате връзка” с другите. Карл Албрехт определя, изследва и набелязва взаимните връзки между тези основни измерения и показва как да използвате формулата “ОПАЯЕ” като ефикасен модел за диагностика и развитие.

Още за автора

Карл Албрехт

Карл Албрехт
Д-р Карл Албрехт е изпълнителен консултант по мениджмънт, треньор на лидери, футурист, преподавател и автор на повече от 20 книги, посветени на професионалните постижения, организационното поведение и бизнес стратегията. Той е избран за един от водещите 100 лидери в бизнеса по темата за лидерството. Той е признат експерт по когнитивни…

Виж повече

Коментари (3)

Валентина Ненова (2013-10-16)

Здравейте, мои познати във вашите среди ми казаха, че при тези обемисти книги с твърди кориги имате възможност да допечатате и единични бройки от порядъка на 5-10. Не знам дали е вярно, но аз също искам да си купя книгата, и ако наистина може да отпечатате десетина бройки не мисля, че ще имате проблем с пласирането им.

Изток-Запад-администратор (2013-10-14)

Здравейте Десислава, книгата е доста стара. Вече нямаме наличност от тиража й.

Десислава Тодорова (2013-10-13)

здравейте, искам да попитам дали имате ли книгата в наличност?

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж