ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Бизнес, икономика > Социалната интелигентност

Социалната интелигентност

Социалната интелигентност - Карл Албрехт

Карл Албрехт

15-11-2006

от английски: Мария Кондакова

424

Твърда

120/200

0.52 кг.

978-954-321-284-8

Няма наличност

ДОСТАВКА ДО ВАШ АДРЕС Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв При вас до 3 работни дни Цена за доставка с куриер 3,60 лв Безплатна доставка при поръчки над 50,00 лв.
21 лв.

Описание

Революционният труд на харвардския професор Хауард Гарднър легитимира представата, че човешката интелигентност не е една единствена черта (КИ), а комплекс от способности. Наскоро Даниъл Голман популяризира тази представа със своя бестселър “Емоционалната интелигентност”. И сега, в тази новаторска книга, бизнес философът и футурологът Карл Албрехт показва как измерението на социалната интелигентност - проницателността, усетът за ситуацията и умението за взаимодействие - е ключ към успеха в работата и в живота.

Карл Албрехт определя социалната интелигентност (СИ) като способност да се разбираш с другите, като ги привличаш за съдействие. СИ представлява съчетание от чувствителност към потребностите и интересите на другите (т. нар. “социален радар”), великодушен и уважителен подход към тях и комплекс от практически умения за успешно взаимодействие с хората в каквато и да е среда. “Социалната интелигентност” предлага широко достъпен и обхватен модел за описване, оценяване и развиване на социална интелигентност на личностно ниво. Тази книга включва изобилие от интригуващи идеи, красноречиви примери, истории, случаи, ситуационни стратегии и пособие за самооценка - и всичко това с цел да ви помогне да се научите как да се ориентирате по-успешно в социални ситуации.

Карл Албрехт ще ви преведе през петте измерения на социалната интелигентност (ОПАЯЕ):

1) Осъзнаване на ситуацията: способността да разчитате ситуациите и да тълкувате поведението на хората, участващи в тях.

2) Присъствие: наричано понякога “маниери”, то включва цял набор вербални и невербални поведения, които създават представата за вас в съзнанието на другите.

3) Автентичност: това са онези типове поведение, които карат другите да ви оценяват като честен, открит и “истински”.

4) Яснота: способността да обяснявате идеите си и да формулирате възгледите си.

5) Емпатия: способността да се “установявате връзка” с другите. Карл Албрехт определя, изследва и набелязва взаимните връзки между тези основни измерения и показва как да използвате формулата “ОПАЯЕ” като ефикасен модел за диагностика и развитие.

Още за автора

Карл Албрехт

Карл Албрехт
Д-р Карл Албрехт е изпълнителен консултант по мениджмънт, треньор на лидери, футурист, преподавател и автор на повече от 20 книги, посветени на професионалните постижения, организационното поведение и бизнес стратегията. Той е избран за един от водещите 100 лидери в бизнеса по темата за лидерството. Той е признат експерт по когнитивни…

Виж повече

Коментари (3)

Валентина Ненова (2013-10-16)

Здравейте, мои познати във вашите среди ми казаха, че при тези обемисти книги с твърди кориги имате възможност да допечатате и единични бройки от порядъка на 5-10. Не знам дали е вярно, но аз също искам да си купя книгата, и ако наистина може да отпечатате десетина бройки не мисля, че ще имате проблем с пласирането им.

Изток-Запад-администратор (2013-10-14)

Здравейте Десислава, книгата е доста стара. Вече нямаме наличност от тиража й.

Десислава Тодорова (2013-10-13)

здравейте, искам да попитам дали имате ли книгата в наличност?

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж