ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Проза, романи > Старата улица

Старата улица

Старата улица - Станко Нацев

Станко Нацев

24-07-2006

88

Мека

130/200 мм

0.10 кг.

954-321-247-3

Да

ДОСТАВКА Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв До офис на куриер за 3 работни дни Доставка до офис на куриер 3,60 лв Безплатна доставка до офис на куриер при поръчки над 50,00 лв.
3.50 лв. КУПИ

Описание

Старата улица може да се казва „Стралджа“, „Невен“ или „Миджур“, но никога няма да носи името на победно сражение, министър или президент. Къщите й нямат домофони и сигнални системи срещу крадци. По-често е павирана, отколкото асфалтирана. Все още хората сами метат тротоарите пред дворовете си. С едното око гледат да избръскат попадналите между плочите фасове, а с другото наблюдават черна котка да не ги заключи в дяволски кръг и да ги обрече на нови грижи и немотия. Тогава животът им се обръща с хастара навън.

Красивата Милица е принудена да танцува гол балет пред забогатели похотливци, старите моми - да вадят изпод роклите си кукли вместо живи бебета, Астарджиев - да разхожда фризирани пудели на реститутки и наркопласьори, а часовникарят, който е роден с три сърца от майка-любовница на Сатаната - да събира безконечно пари за пищна сватба в черквата „Света Неделя“. Селяните от околните села ще продължават да пробутват на инкасатора бай Сандо опашки от хилави катерици за яки на зимни палта, а той нощем ще сънува, че вече е станал професор Александров. Защото сънищата са истинският живот на мъжете и жените от старата улица.

 

Още за автора

Станко Нацев

Станко Нацев
Станко Нацев е съвременен български писател. Станко Нацев е роден на 20 ноември 1943 г. в София. Завършва българска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Специализира в Лайпцигския университет и Хердер институт. Работи последователно във в. „Вечерни новини“, издателство „Наука и изкуство“ и в. „Вестник за дома“. Публикувал е разкази, есета, пътеписи, хайку и литературна критика. Превеждан е на английски, немски,…

Виж повече

Коментари

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

Още от авторa

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж