ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Философия, социология, хуманитаристика > Сто есета за Европа

Сто есета за Европа

Сто есета за Европа - Емил Попов

Емил Попов

30-05-2006

238

Мека

130/200 мм

0.27 кг.

954-321-235-X

Няма наличност

ДОСТАВКА Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв До офис на куриер за 3 работни дни Доставка до офис на куриер 3,60 лв Безплатна доставка до офис на куриер при поръчки над 50,00 лв.
8 лв.

Описание

Знаете ли, че:

ЕС има обща граница с Бразилия? В Малта има ляво движение? Единствената страна, напуснала ЕС, е Гренландия? Държавата „Солания“ граничи с България? Еврото се използва в Гваделупа? Географският център на Европа е близо до Вилнюс?

Компетентният и сладкодумен европовед Емил Попов, преподавател в Аахенския университет, ще ви изненада приятно не само с тези куриозни факти, а и със заразителната си симпатия към Европа. Но не към Европа на милионите страници директиви и норми или на печално известната брюкселска бюрокрация, а към Европа като „шарена черга“, като жив, жизнен и вълнуващ конгломерат от хора и нрави, от история и култура, от политика и икономика.

"В своите есета (или, ако предпочитате, коментари и анализи), които вече от години се излъчват по Българската програма на радио „Дойче веле“, Емил Попов неслучайно непрекъснато споменава имената на Монтескьо, Русо, Шуман, Моне, Дьо Гол, Аденауер. Именно техните идеи са канавата, върху която продължава да се тъче споменатата шарена черга. И тази канава, независимо от прокобите на евроскептиците, се оказва неочаквано здрава, защото нейният материал е не друго, а общата история, традициите и духът на континента. По един блестящ начин авторът разгръща тезата си, че народният суверенитет, разделението на властите, човешките права, свободата и съзнанието, че войната е най-голямото зло – че именно тези ценности (а не просто безмитната търговия) обединяват европейците."

- Александър Андреев

Още за автора

Емил Попов

Виж повече

Коментари

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж