ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Проза, романи > Библиотека "Яна Язова" > Бенковски

Бенковски

Бенковски - Яна Язова

Яна Язова

18-08-2004

786

Твърда

140/215 мм

1.01 кг.

954-8945-37-1

Да

ДОСТАВКА Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв До офис на куриер за 3 работни дни Доставка до офис на куриер 3,60 лв Безплатна доставка до офис на куриер при поръчки над 50,00 лв.
27 лв. КУПИ

Описание

Втори том на трилогията " Балкани".

Потресаващ разказ за Априлското въстание, започващ с ентусиазма по неговата подготовка, опиянението при избухването му и унининието след кланетата в Перущица и Батак.

Яна Язова обрисува образа на Бенковски отдалеч- започва с младежките му и любовни авантюри в Мала Азия.
Романът завършва с героичната саможертва на Христо Ботев.

Възкръсват кървави събития от нашата история, описани с невероятно познаване и на най-малките детайли, свързани с тях.


Още за автора

Яна Язова

Яна Язова
Яна Язова (1912 - 1974) e псевдонимa на Люба Тодорова Ганчева, българска писателка. Родена е в Лом през 1912 година. Баща ѝ Тодор Ганчев е доктор на философските науки, завършил в Цюрих, Швейцария. Майка й – Радка Бешикташлиева е потомка на един от известните български търговци в Цариград – Стойчо Бешикташлиев.  Яна Язова…

Виж повече

Коментари (2)

Администратор към Владо (2014-07-16)

Здравейте, Не е тайна, че Яна Язова е ползвала много внимателно извори при написването на своите книги. Това отново потвърди пред нас военен историк, изучил обстоятелствено всички достъпни сведения за защитата на Шипка. Той не скри изумлението си, че Язова е възпроизвела в „Шипка” с абсолютна точност всички подробности около знаменитата битка. Така че не е странно, ако Г. Златарева е работила по извори, да има съвпадения в речта на Бенковски. Впрочем може би няма да е зле да запитате и самата нея. Благодарим ви за интереса към делото на един от най-големите писатели на България!

Владо (2014-07-13)

Забелязах нещо интересно, докато четях "Бенковски" на Яна Язова. Речта на Бенковски, на събранието в Оборище, когато заявява, че си тръгва пред всички присъстващи, е почти 1:1 речта на Бенковски в "Медальона" на Г. Златарева. Не знам дали е случайно.

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж