ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Книги за деца > Песен за Хаяуата

Песен за Хаяуата

Песен за Хаяуата - Хенри Уодзуърт Лонгфелоу

Хенри Уодзуърт Лонгфелоу

24-01-2019

преразказал: Любомир Кюмюрджиев

152

Твърда

165/235 мм

0.29 кг.

978-619-01-0384-4

Да

ДОСТАВКА Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв До офис на куриер за 3 работни дни Доставка до офис на куриер 3,60 лв Безплатна доставка до офис на куриер при поръчки над 50,00 лв.
19 лв. КУПИ

Описание

Много хора се докосват за пръв път до красотата и мъдростта на литературните класики благодарение на талантливо поднесени техни преразкази. Поемата „Песен за Хаяуата“ на американеца Хенри Лонгфелоу излиза на български език преди 40 години в превод на Сидер Флорин, но – въпреки въздействащите си природни картини, образи и сюжет – е оценена от малцина. Причината се корени в архаичния стил на поета, вярно предаден от големия български преводач. Крие се в тромавия понякога стих и в претрупаната фраза, която в епохата на Лонгфелоу е приемлива, но днес краде от красотата на сюжета, спъва динамиката на повествованието.

Стриктно следвайки съдържанието и специфичната образност на поемата, Любомир Кюмюрджиев – автор на сборници и статии, преводач и специалист по индианска история и култури – преразказва „Песен за Хаяуата“ в проза. Резултатът е завладяваща повест за герои, чудовища и безсмъртни създания, в която се преплитат низки страсти и благородство, добри вълшебства и смъртоносни магии, любов, възвишени стремежи и коварна гибел.

Разгледай PDF за книгата

Още за автора

Хенри Уодзуърт Лонгфелоу

Хенри Уодзуърт Лонгфелоу
Хенри Уодзуърт Лонгфелоу (1807–1882) е американски поет. Най-известните му творби са „Ездата на Пол Ревер“, „Песен за Хаяуата“ и „Евангелин“. Той е първият американец, който превежда „Божествена комедия“ на Данте Алигиери и е един от петте члена на групата, позната като „Домашните поети“. Лонгфелоу е роден в Портланд, тогава част от Масачусетс и учи в колежа Боудън. След като прекарва известно време в Европа той става професор в Боудън, а след това в Харвард.…

Виж повече

Коментари

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж