ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Здраве > Медитация > Трите стълба на дзен

Трите стълба на дзен

Трите стълба на дзен - Филип Капло

Филип Капло

02-12-2005

от английски Юлиян Антонов

488

Твърда

14х21.5

0.70 кг.

954-321-178-7

Няма наличност

ДОСТАВКА ДО ВАШ АДРЕС Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв При вас до 3 работни дни Цена за доставка с куриер 3,60 лв Безплатна доставка при поръчки над 50,00 лв.
20 лв.

Описание

“За всеки наистина интересуващ се от дзен...тази книга е безценна.”

Литературно приложение на Таймс (Лондон)

Като разкрива трите основни аспекта на дзен – учението, практиката и просветлението, - Филип Капло ни предлага ключ към една от най-нашумелите, но и най-слабо изучени страници от духовната култура на Япония, а в по-широк смисъл – и на далекоизточния културен ареал като цяло.

Изключителен познавач на дзен, Филип Капло прави анализ на фона на обширен исторически контекст, като привежда и многобройни  примери от дзен практиката не само на съвременни учители, но и на класически майстори. В изданието е включен и обширен речник на основните термини и понятия, свързани с теорията и практиката на дзен.


Друг освен Филип Капло едва ли би могъл да напише тази книга. Той познава дзен от 13-те си години на учение в Япония, три от които в манастири на Сото и Риндзай - двете основни разклонения на дзен. Той познава японците, а те на свой ред са му помогнали да направи действително безукорни преводи на някои слабо известни източници. Но и собствените му познания по японски явно са били достатъчно добри, щом е могъл да служи като преводач (и интерпретатор) на своя роши по време на беседите му със западни ученици... Освен това той може да се похвали и с литературен стил, едновременно ясен и изящен. Благодарение на всичко това Капло е създал една забележителна творба, която със сигурност ще заеме трайно място в библиотеката на дзен-литературата на западни езици.

Хъстън Смит, МТИ

Още за автора

Филип Капло

Виж повече

Коментари (2)

Карлфрид (2017-10-23)

Още един глас за преиздаване. ))

Цвети (2016-06-05)

Здравейте, няма ли да я преиздавате скоро тази книга, вече никъде не може да се намери! :(

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж