ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Здраве > Йога > Седемте духовни закона на йога

Седемте духовни закона на йога

Седемте духовни закона на йога - Дипак Чопра

Дипак Чопра

02-11-2005

от английски: Данчо Господинов

214

Мека

130/200 мм

0.25 кг.

954-321-182-5

Няма наличност

ДОСТАВКА Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв До офис на куриер за 3 работни дни Доставка до офис на куриер 3,60 лв Безплатна доставка до офис на куриер при поръчки над 50,00 лв.
12 лв.

Описание

След знаменитата си книга Седемте духовни закона на успеха, която възвести, че хармонията, щастието и благоденствието са достъпни за всеки, готов да възприеме един основан на съзнанието подход към живота, сега Дипак Чопра обогатява представата за възможностите на представените в нея общи принципи със съвсем конкретно тяхно практическо приложение. Седемте духовни закона на Йога  е названието на програма, разработена съвместно с д-р Дейвид Саймън, изпробвана и прилагана от хиляди хора в основания и ръководения от двамата център “Чопра”.

Програмата е предназначена както за съвсем начинаещи, така и за желаещите да задълбочат своята йогическа практика, използвайки тялото си като средство за достъп до по-разширени равнища на съзнанието. За нея са подбрани йогически пози (асани), чиято практика ще повиши гъвкавостта на вашите стави, ще подобри равновесието ви, ще засили вашите мускули и ще успокои ума ви. Ако съчетаете гъвкавост, равновесие, сила и вътрешен мир, ще можете да преодолеете всяко препятствие в живота си. Включените класически дихателни техники са предназначени за пречистване, балансиране и зареждане с енергия на тялото. Енергичното изпълнение на динамичния комплекс “Поздрав на слънцето” ще подобри състоянието на вашата сърдечно-съдова система, докато управляващите енергията упражнения ще ви дадат възможност съзнателно да контролирате жизнената си сила. Чрез медитацията ще научите как да оставате съсредоточен и съзнателен за всички възможности винаги, когато възникне някакво предизвикателство, така че да сте в състояние да изберете най-добрия начин на действие, който ще увеличи максимално шансовете вашите намерения и желания да бъдат изпълнени.

Като цяло програмата Седемте духовни закона на Йога ще подобри тонуса и осанката ви, ще увеличи жизнеността ви, ще изчисти емоционалните блокади от сърцето ви и ще пробуди у вас радостта и ентусиазма от живота.


 


 


Йога е единението на тялото, ума и духа – единението на вашата индивидуалност с божествения разум, който управлява вселената. Йога е състояние, в което елементите и силите, които изграждат вашия биологичен организъм, са в хармонично взаимодействие с елементите на космоса. Установени в това състояние, вие ще се чувствате по-добре емоционално, психологически и духовно и все повече ще забелязвате как желанията ви спонтанно се изпълняват. В Йога – в единението с духа – вашите желания и желанията на природата са едно. Тъй като участвате в творческия процес заедно с безкрайното същество, вашите тревоги ще изчезнат и вие ще изпитвате безгрижие и радост. Спонтанно ще разцъфнат интуицията, проницателността, въображението, творческите способности, ще намерите смисъл и цел на живота си. Във всички случаи вие ще правите правилен избор, който ще е от полза не само за вас, но и за всеки, който има отношение към него. Когато в евангелието от Матея Иисус казва “Защото игото Ми е благо, и бремето Ми леко”, той изразява същностния принцип на Йога. Неговият разум е в хармония с космическия разум, волята му – с божествената воля.

Традиционно Йога се дели на четири форми: гян*, бхакти, карма и раджа. Гян-йога е Йога на разбирането, а също и Йога на науката (наука е преди всичко познанието на природните закони). Законите на природата са мислите на Бог. Науката е Бог, който обяснява Бог на Бог чрез чо

Още за автора

Дипак Чопра

Дипак Чопра
Дипак Чопра е индийски лекар, мислител и писател, написал значително количество книги на тема мистика и алтернативна медицина. Роден е на 22 октомври 1947 година в Ню Делхи, Индия. Завършва медицина в Индийския държавен институт по медицински науки (All India Institute of Medical Sciences). По-късно специализира ендокринология. Преподава в медицинските факултети на Университета „Тафтс“ и Бостънския универститет, след което става главен лекар на Мемориалната болница…

Виж повече

Коментари

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж