ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Наука > Анатомията и анатомите през вековете

Анатомията и анатомите през вековете

Анатомията и анатомите през вековете - Нана Нарлиева, Драгомир Дарданов

Нана Нарлиева, Драгомир Дарданов

12-02-2018

...

368

Твърда

168/240 мм

0.45 кг.

978-619-01-0180-2

Да

ДОСТАВКА ДО ВАШ АДРЕС Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв При вас до 3 работни дни Цена за доставка с куриер 3,60 лв Безплатна доставка при поръчки над 50,00 лв.
25 лв. КУПИ

Описание

„Nulla medicina sine anatomia“ (Няма медицина без анатомия)

––  латинска поговорка ––

 

 

Kнигата е посветена на анатомията на човека, на нейната дълга и драматичнистория и на хората, които са осъществили прогреса й – анатомите. С нейното издаване се запълва една празнина в българската анатомична литература.

Книгата се състои от три части. В първата част се проследява хронологично развитието на анатомията от праисторически времена до научно-техническата революция през XIX век. Изтъква се нейната решаваща роля за напредъка в медицината, хирургията, съвременните образно-диагностични методи на изследване, значението й на „ключ към клиниката“.

Във втората част са представени биографичните портрети на четиридесет анатоми – някога много известни, но сега забравени, тъй като имената им не са свързани с откриването на определени анатомични структури.

В третата част на книгата се обсъжда бъдещето на макроскопската и клиничната анатомия с всички нейни аспекти и перспективите за развитието и изучаването й през XXI век.

Разгледай PDF за книгата

Още за автора

Нана Нарлиева, Драгомир Дарданов

Нана Нарлиева, Драгомир Дарданов
  Доцент д-р Нана Нарлиева завършва медицина в София през 1969 г. След успешно издържан конкурсен изпит през 1974 г., тя постъпва като асистент в Катедра анатомия,хистология и ембриология при Мед. академия - София. В 1978 г. е избрана за старши асистент, в 1982 - за главен асистент, а в…

Виж повече

Коментари

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж