ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Наука > Анатомията и анатомите през вековете

Анатомията и анатомите през вековете

Анатомията и анатомите през вековете - Нана Нарлиева, Драгомир Дарданов

Нана Нарлиева, Драгомир Дарданов

12-02-2018

...

368

Твърда

168/240 мм

0.45 кг.

978-619-01-0180-2

Да

ДОСТАВКА Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв До офис на куриер за 3 работни дни Доставка до офис на куриер 3,60 лв Безплатна доставка до офис на куриер при поръчки над 50,00 лв.
25 лв. КУПИ

Описание

„Nulla medicina sine anatomia“ (Няма медицина без анатомия)

––  латинска поговорка ––

 

 

Kнигата е посветена на анатомията на човека, на нейната дълга и драматичнистория и на хората, които са осъществили прогреса й – анатомите. С нейното издаване се запълва една празнина в българската анатомична литература.

Книгата се състои от три части. В първата част се проследява хронологично развитието на анатомията от праисторически времена до научно-техническата революция през XIX век. Изтъква се нейната решаваща роля за напредъка в медицината, хирургията, съвременните образно-диагностични методи на изследване, значението й на „ключ към клиниката“.

Във втората част са представени биографичните портрети на четиридесет анатоми – някога много известни, но сега забравени, тъй като имената им не са свързани с откриването на определени анатомични структури.

В третата част на книгата се обсъжда бъдещето на макроскопската и клиничната анатомия с всички нейни аспекти и перспективите за развитието и изучаването й през XXI век.

Разгледай PDF за книгата

Още за автора

Нана Нарлиева, Драгомир Дарданов

Нана Нарлиева, Драгомир Дарданов
  Доцент д-р Нана Нарлиева завършва медицина в София през 1969 г. След успешно издържан конкурсен изпит през 1974 г., тя постъпва като асистент в Катедра анатомия, хистология и ембриология при Мед. академия - София. В 1978 г. е избрана за старши асистент, през 1982 - за главен асистент, а…

Виж повече

Коментари

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж