ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > История > Нова световна история > Възход и падение на Третия райх. Том 2

Възход и падение на Третия райх. Том 2

Тази седмица
Възход и падение на Третия райх. Том 2 - Уилям Шайрър

Уилям Шайрър

18-12-2017

от английски: Мария Кондакова

656

Твърда

168/240 мм

0.92 кг.

978-619-01-0158-1

Да

ДОСТАВКА Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв До офис на куриер за 3 работни дни Доставка до офис на куриер 3,60 лв Безплатна доставка до офис на куриер при поръчки над 50,00 лв.
В момента тази книга е със специално намалена цена и не подлежи на допълнителни отстъпки или промоции.
16 Декември 2018 49лв. 39 лв. 35 лв. КУПИ

Описание

През май 1945 г. от различни замъци и мини в планините Харц Първа американска армия залавя 485 тона документи (точно преди да бъдат изгорени по нареждане от Берлин). Те съдържат по-голямата част от секретните архиви на германското правителство и всички негови разклонения, включително Министерството на външните работи, армията и флота, Националсоциалистическата партия и тайната полиция на Хайнрих Химлер. Никога преди подобно необятно съкровище не е попадало в ръцете на съвременните историци. 

Десет години след това, през 1955 г., по инициатива на Американското историческо дружество документите са отворени и малка група учени с помощен персонал и материално оборудване се заема да ги сортира и преснима, преди да бъдат върнати на Германия. Американският журналист Уилям Л. Шайрър, който като международен кореспондент в Германия става пряк свидетел на създаването на Райха, е един от тези учени.

Резултат на неговата работа е и това монументално изследване, което получава широко признание като изчерпателен летопис на една от най-ужасяващите глави в историята на човечеството. Повече от петдесет години след първото издание „Възход и падение на Третия райх“ е световен бестселър с милиони продадени екземпляри (само изданията в САЩ са 101).

Книгата се смята за една от най-важните документални книги на XX век.  Авторът е удостоен с Националната награда за нехудожествена литература на САЩ.

 

 Чуйте представянето на книгата в"Денят започва с култура"в интервю с Любен Козарев.

Още за автора

Уилям Шайрър

Уилям Шайрър
Уилям Лоурънс Шайрър (1904-1993) е американски журналист и военен кореспондент. Той написва "Възход и падението на Третия райх", история на нацистка Германия, която се чете от мнозина и е цитирана в научни трудове повече от 50 години. Първоначално чуждестранен кореспондент на "Чикаго Трибюн" и "Интернешънъл Сървис", Шайрър е първият репортер,…

Виж повече

Коментари (2)

Изток Запад (2017-12-09)

Втория том на книгата проследява събитията от началото до края на втората световна война. Ще излезе на 18 декември. Наистина страхотно четиво!

Николай Димитров (2017-12-08)

Какъв период обхваща втория том? В момента чета първия и мога да кажа че това е страхотна книга!

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж