ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Здраве > Тибетско лечение с енергия и светлина

Тибетско лечение с енергия и светлина

Тибетско лечение с енергия и светлина - Тензин Уангял Римпоче

Тензин Уангял Римпоче

28-09-2005

от английски: Евелина Вацева

280

Мека

32/84/108

0.28 кг.

954-321-168-Х

Няма наличност

ДОСТАВКА ДО ВАШ АДРЕС Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв При вас до 3 работни дни Цена за доставка с куриер 3,60 лв Безплатна доставка при поръчки над 50,00 лв.
13 лв.

Описание

Представените в книгата практики за балансиране на петте елемента водят началото си от най-древната тибетска традиция Бон, както и от Дзогчен и Тантра. Те са предназначени да бъдат прилагани, а не само интелектуално разбрани. Ако реално не практикуваме тези упражнения, а само четем как се изпълняват те, все едно притежаваме лекарството и говорим за него, вместо да го приемем и да се излекуваме.

 Опитах се да включа преди всичко упражнения, които могат да се прилагат в ежедневието. Не е необходимо да излизаме в отпуска или да отменяме други ангажименти, за да ги прилагаме. Елементите са всичко, което съществува, така че с тях можем да работим винаги, по всяко време, където и да се намираме, с каквото и да се занимаваме.

След като прочетете книгата, изберете подходящите и потребните за вас практики. Ако сте твърде разпилян, развивайте сила на ума, като усилвате елемента Земя у себе си. Ако ви липсва чувствителност, развивайте у себе си елемента Въздух посредством упражненията, фокусирани върху жизнената енергия (прана). Ако се тревожите твърде много, намалете свойствата на елемента Въздух и култивирайте у себе си Земята и Водата. Ако прекалено се гневите, отстранете Огъня и култивирайте Водата - и така нататък в този дух.

Аз съм дълбоко убеден, че ако повече хора изучават тези древни учения, как и кога да ги използват, те ще подобрят живота си, ще надмогнат болестите и пречките, ще укрепят здравето и личната си сила, ще увеличат благосъстоянието си и ще обогатят своя духовен живот.

 

Тензин Уангял Римпоче е лама от традицията Бон, основател и директор на института “Лигминча” (www.ligmincha.org), в който стотици ученици изучават и практикуват ученията на Бон. Той е преминал пълния курс на традиционното тибетско обучение и има най-високата научна степен - геше.

 Въведение

 

Израснах здраво свързан със силата на природата. Изискваше го начинът ни на живот. Нямахме течаща вода нито пък електрически печки. Носехме си вода от близкия извор в кофи, жилището си отоплявахме като палехме огън и готвехме също върху открития пламък на огъня. Имахме малка зеленчукова градинка, където гледахме лук и домати, така че ни се налагаше да пипаме земята с ръце. Летните дъждове бяха за нас както опасност от наводнение така и източник на вода за останалото време през годината. Природата не беше съхранена в паркове или пък отделена от другата страна на прозореца и контактът ни с природните стихии нямаше за цел някакво специално удоволствие, макар и да включваше такова. Между нашия живот и огъня, дървата, водата и времето съществуваше пряка връзка. Оцеляването ни зависеше от суровите природни стихии.

Вероятно тази зависимост е спомогнала за това, нашата култура, както повечето първични култури, да възприема природния свят като свещен и населен от същества и сили, както видими, така и невидими. По време на Лосар – тибетското честване на Нова година, ние не пиехме шампанско, за да празнуваме. Вместо това отивахме до близкия извор, за да изпълним един благодарствен ритуал. Поднасяхме жертвени дарове на нагите – духовете на водите, които задействаха елемента Вода в района. Правехме димни жертвоприношения към местните духове, свързани с природата около нас.

Още за автора

Тензин Уангял Римпоче

Тензин Уангял Римпоче (1961) е учител (лама) на религиозната традиция на Бон Тибет. Той е основател и директор на Ligmincha Institute и няколко центъра, наречени Chamma Ling –  организации, посветени на изучаването и практикуването на ученията на бонската тибетска традиция. Тензин Римпоче е известен с мъдрост си, чистия, ангажиращ стил…

Виж повече

Коментари

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж