ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Здраве > Тибетско лечение с енергия и светлина

Тибетско лечение с енергия и светлина

Тибетско лечение с енергия и светлина - Тензин Уангял Римпоче

Тензин Уангял Римпоче

28-09-2005

от английски: Евелина Вацева

280

Мека

130/200 мм

0.28 кг.

954-321-168-Х

Няма наличност

ДОСТАВКА Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв До офис на куриер за 3 работни дни Доставка до офис на куриер 3,60 лв Безплатна доставка до офис на куриер при поръчки над 50,00 лв.
13 лв.

Описание

Представените в книгата практики за балансиране на петте елемента водят началото си от най-древната тибетска традиция Бон, както и от Дзогчен и Тантра. Те са предназначени да бъдат прилагани, а не само интелектуално разбрани. Ако реално не практикуваме тези упражнения, а само четем как се изпълняват те, все едно притежаваме лекарството и говорим за него, вместо да го приемем и да се излекуваме.

 Опитах се да включа преди всичко упражнения, които могат да се прилагат в ежедневието. Не е необходимо да излизаме в отпуска или да отменяме други ангажименти, за да ги прилагаме. Елементите са всичко, което съществува, така че с тях можем да работим винаги, по всяко време, където и да се намираме, с каквото и да се занимаваме.

След като прочетете книгата, изберете подходящите и потребните за вас практики. Ако сте твърде разпилян, развивайте сила на ума, като усилвате елемента Земя у себе си. Ако ви липсва чувствителност, развивайте у себе си елемента Въздух посредством упражненията, фокусирани върху жизнената енергия (прана). Ако се тревожите твърде много, намалете свойствата на елемента Въздух и култивирайте у себе си Земята и Водата. Ако прекалено се гневите, отстранете Огъня и култивирайте Водата - и така нататък в този дух.

Аз съм дълбоко убеден, че ако повече хора изучават тези древни учения, как и кога да ги използват, те ще подобрят живота си, ще надмогнат болестите и пречките, ще укрепят здравето и личната си сила, ще увеличат благосъстоянието си и ще обогатят своя духовен живот.

 

Въведение

 

Израснах здраво свързан със силата на природата. Изискваше го начинът ни на живот. Нямахме течаща вода нито пък електрически печки. Носехме си вода от близкия извор в кофи, жилището си отоплявахме като палехме огън и готвехме също върху открития пламък на огъня. Имахме малка зеленчукова градинка, където гледахме лук и домати, така че ни се налагаше да пипаме земята с ръце. Летните дъждове бяха за нас както опасност от наводнение така и източник на вода за останалото време през годината. Природата не беше съхранена в паркове или пък отделена от другата страна на прозореца и контактът ни с природните стихии нямаше за цел някакво специално удоволствие, макар и да включваше такова. Между нашия живот и огъня, дървата, водата и времето съществуваше пряка връзка. Оцеляването ни зависеше от суровите природни стихии.

Вероятно тази зависимост е спомогнала за това, нашата култура, както повечето първични култури, да възприема природния свят като свещен и населен от същества и сили, както видими, така и невидими. По време на Лосар – тибетското честване на Нова година, ние не пиехме шампанско, за да празнуваме. Вместо това отивахме до близкия извор, за да изпълним един благодарствен ритуал. Поднасяхме жертвени дарове на нагите – духовете на водите, които задействаха елемента Вода в района. Правехме димни жертвоприношения към местните духове, свързани с природата около нас.

Още за автора

Тензин Уангял Римпоче

Тензин Уангял Римпоче
Тензин Уангял Римпоче (1961) е лама от традицията Бон, основател и директор на института “Лигминча”, в който стотици ученици изучават и практикуват ученията на Бон. Той е преминал пълния курс на традиционното тибетско обучение и има най-високата научна степен - геше. Тензин Римпоче е известен с мъдрост си, чистия, ангажиращ стил…

Виж повече

Коментари (1)

Полина Николова (2019-03-23)

Моля, да ме уведомите при получаване на наличности от тази книга. Благодаря предварително!

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж