ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Изкуство, музика, кино, театър > Театърът: теория и практика

Театърът: теория и практика - Всеволод Майерхолд

Всеволод Майерхолд

18-12-2017

от руски: Владимир Игнатовски

0

ПРЕДСТОЯЩО ИЗДАНИЕ

ДОСТАВКА ДО ВАШ АДРЕС Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв При вас до 3 работни дни Цена за доставка с куриер 3,60 лв Безплатна доставка при поръчки над 50,00 лв.

Описание

Всеволод Майерхолд  е гениален режисьор, едно от най-големите имена на световния театър през ХХ в. "Той създаде условния театър и поколенията трябва да са му признателни“, - твърди друг гениален режисьор, Евгени Вахтангов. Неуморим реформатор, Майерхолд непрекъснато експерментира, променя представите за актьорската игра, за оформлението и изграждането на спектакъла, за театралната архитектура.

„Театърът: теория и практика“ представя най-важните текстове, студии, статии, изказвания, беседи по време на репетиции на създателя на „биомехниката“, на спектакли, оставили завинаги ярка следа в историята на театъра, проследява неговия живот в изкуството: от първите стъпки на сцената до трагичната  му гибел.


Още за автора

Всеволод Майерхолд

Всеволод Майерхолд
  Всеволод Емилиевич Мейерхолд (1874 –1940) е роден на 9-ти февруари в Пенза. Произхожда от търговско семейство. Кръстен е по лютеранския обичай и получава три имена – Карл Теодор Казимир. Увлечението на родителите му от театъра и музиката, ранните впечатления от пътуващите музиканти, от народните игри, участията му в домашни пиеси изиграват огромна…

Виж повече

Коментари (2)

Изток Запад (2017-10-06)

Здравейте, Кирил. Поради здравословни причини на преводача книгата за съжаление все още не е предадена. Надяваме се все пак да успеем до ноември да я получим и подготвим за печат и да не се налага да променяме отново датата. Молим да ни извините за създаденото неудобство. Желаем ви топъл и приятен есенен ден!

Кирил (2017-09-30)

Очаква ли се този път действително книгата да е готова до 9 октомври? Питам, тъй като досега няколко пъти променихте посоченаа дата на издаване.

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж