ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Бизнес, икономика > Маркетинг > Успешният бранд. Защо силните брандове печелят повече

Успешният бранд. Защо силните брандове печелят повече

Успешният бранд. Защо силните брандове печелят повече - Найджъл Холис

Найджъл Холис

26-06-2017

от английски: Боян Костов и Камен Костов

320

Мека

140/215 мм

0.45 кг.

978-619-01-0065-2

Да

ДОСТАВКА ДО ВАШ АДРЕС Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв При вас до 3 работни дни Цена за доставка с куриер 3,60 лв Безплатна доставка при поръчки над 50,00 лв.
22 лв. 15 лв. КУПИ

Описание

Защо потребителите са готови да заплатят по-високи цени за даден бранд?


Заради по-доброто качество и външен вид, но и заради неговата репутация, твърди Найджъл Холис. Твърде много марки обаче разчитат на отминала слава, а маркетолозите насочват цялото си внимание към изпълнението на конкретните планови задачи, вместо към създаването на смислено различие, което да остави следа в съзнанието на потребителите. Съвременният пазар прелива от стоки, които не възпитават лоялност у потребителите. А именно постоянният потребителски интерес е ключът към дългосрочния успех. Нужно е насочване на вниманието към смислената диференциация: функционална, емоционална и обществена.

 

В „Успешният бранд” експертът по маркетинг Найджъл Холис поставя акцент върху четирите компонента, въз основа на които се изгражда един смислено различен бранд: цел, изпълнение на обещанията, потребителски отклик и диференциация. Авторът подкрепя своите наблюдения и обобщения с анализи на данни, проучвания, интервюта с изтъкнати маркетолози и примери от практиката на глобални брандове като „Дайсън”, „Джони Уокър”, „Фолксваген”, „Кока-кола” и др. 

Найджъл Холис има над тридесетгодишен изследователски опит в областта на маркетинговите комуникации и тяхната роля за изграждането и поддържането на брандове. Четирикратен носител е на наградата „Атикус” за оригинални идеи в областта на маркетинга.

 

Кликнете тук за да чуете представянето на книгата в интервю на Петър Волгин със Станимир Андонов в ефира на БНР.

Разгледай PDF за книгата

Още за автора

Найджъл Холис

Найджъл Холис
Найджъл Холис (роден през 1958 г.) е автор, анализатор, изследовател, говорител и коментатор по маркетинга. Той е автор на The Global Brand: Как да създадем и развием трайна марка на световния пазар, публикуван от Palgrave Macmillan през 2008 г. и е изпълнителен вицепрезидент на агенцията за маркетингови проучвания Millward Brown.…

Виж повече

Коментари

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж