ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Проза, романи > Вийет

Вийет

Вийет - Шарлот Бронте

Шарлот Бронте

05-07-2018

от английски: Жени Божилова

0

ПРЕДСТОЯЩО ИЗДАНИЕ

ДОСТАВКА Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв До офис на куриер за 3 работни дни Доставка до офис на куриер 3,60 лв Безплатна доставка до офис на куриер при поръчки над 50,00 лв.

Описание

"Безсмислено е да се твърди, че хората трябва да се задоволяват със спокоен живот: необходим им е действен живот и те си го създават, ако го нямат. Милиони хора са обречени на още по-еднообразно съществуване от моето и милиони безмълвно се бунтуват срещу своя жребий. Никой не знае колко бунтове — освен политическите — се зараждат в недрата на личния живот, който хората крият."


Последният роман на Шарлот Бронте – „Вийет“, е смятан и за най-добрият в творчеството й. Книгата разкрива гения й в създаването на героите. Разказът е поверен на Луси Сноу, друг английски учител в Белгия. Героинята е изолирана, но тя се бори постоянно да намери смислено място за себе си, в което да бъде приета – сред приятели, колеги, обекти на романтични желания. Това е една от най-разтърсващите и сърцераздирателни истории в литературата, както и една от най-обсъжданите за своето време. Абсолютен пример за остротата на перото на Шарлот, както и за нейната страст към живота.

Още за автора

Шарлот Бронте

Шарлот Бронте
Шарлот Бронте (1816 - 1855) е английска писателка и поетеса, най-голямата от три сестри, също писателки (Ан и Емили Бронте). Творбите  ѝ се превръщат в класика в английската литература, като най-популярната от тях е романът „Джейн Еър“. Шарлот Бронте се ражда през 1816 г. в Англия в семейството на беден…

Виж повече

Коментари

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж