ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

България > Философия, социология, хуманитаристика > Изследвания > АНТИкорупция | антиОБРАЗОВАНИЕ

АНТИкорупция | антиОБРАЗОВАНИЕ - Колектив

АНТИкорупция | антиОБРАЗОВАНИЕ

Колектив

29-08-2005

348

Мека

16/60/90

0.54 кг.

954-321-147-7

Да

10 лв. КУПИ

Описание

 

Тази публикация:

Не е разследване, което иска да издири, назове и покаже с пръст виновните. Тя е изследване, което се стреми да разкрие как стават възможни определени корупционни практики и да ги типологизира.

Не е морализаторство, поставящо всички в “кюпа на виновните”, при което авторите се отстраняват от позицията си на членове на академичната общност и се преживяват като нейни съдници. Тя е опит да се покаже как конкретни действия и/или бездействия на определени личности и групи накърняват интересите и правата на другите и как разграждат социалната тъкан на висшето образование, а и на самото общество.

Не е тежнение към някакъв тип утопично общество, н което всички хора са безгрешни и безукорно честни, нито пък е носталгия към някаква форма на тоталитаризъм, където наказанията и страхът от тях ограничават нерегламентираното поведение. Тя е очертаване на реални и практически постижими институционални условия и механизми, правещи възможно постигането на цели, които са едновременно личностно и обществено значими и преимливи.Няма добавени ревюта за тази книга.

Няма добавени коментари за тази книга.

Моля, влезте във профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.