ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Философия, социология, хуманитаристика > Изследвания > АНТИкорупция | антиОБРАЗОВАНИЕ

АНТИкорупция | антиОБРАЗОВАНИЕ

АНТИкорупция | антиОБРАЗОВАНИЕ - Колектив

Колектив

29-08-2005

348

Мека

140/215 мм

0.54 кг.

954-321-147-7

Да

ДОСТАВКА Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв До офис на куриер за 3 работни дни Доставка до офис на куриер 3,60 лв Безплатна доставка до офис на куриер при поръчки над 50,00 лв.
10 лв. КУПИ

Описание

Тази публикация:


 * Не е разследване, което иска да издири, назове и покаже с пръст виновните. Тя е изследване, което се стреми да разкрие как стават възможни определени корупционни практики и да ги типологизира.

 * Не е морализаторство, поставящо всички в “кюпа на виновните”, при което авторите се отстраняват от позицията си на членове на академичната общност и се преживяват като нейни съдници. Тя е опит да се покаже как конкретни действия и/или бездействия на определени личности и групи накърняват интересите и правата на другите и как разграждат социалната тъкан на висшето образование, а и на самото общество.

 * Не е тежнение към някакъв тип утопично общество, в което всички хора са безгрешни и безукорно честни, нито пък е носталгия към някаква форма на тоталитаризъм, където наказанията и страхът от тях ограничават нерегламентираното поведение.

Тя е очертаване на реални и практически постижими институционални условия и механизми, правещи възможно постигането на цели, които са едновременно личностно и обществено значими и преимливи.Още за автора

Колектив

...

Виж повече

Коментари

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

Още от авторa

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж