ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Философия, социология, хуманитаристика > Политика и спасение

Политика и спасение

Политика и спасение - Владимир Градев

Владимир Градев

26-08-2005

360

Мека

140/215 мм

0.41 кг.

954-321-148-5

Да

ДОСТАВКА Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв До офис на куриер за 3 работни дни Доставка до офис на куриер 3,60 лв Безплатна доставка до офис на куриер при поръчки над 50,00 лв.
11 лв. КУПИ

Описание

В Политика и спасение Владимир Градев си поставя за цел да представи цялостно и да анализира критически основните теми и учения в сферата на политическата теология и породения от нея остър дебат. В книгата се изследва както влиянието на схващанията за божествената власт върху разбирането за политиката, така и въздействието на политиката върху изработването на различните теологически понятия и същевременно се показва, че политическата теология позволява смело и трезво да се търси отговор на най-парещите проблеми на определената от сблъсъка между модерност и постмодерност, секуларизация и фундаментализъм съвременна епоха.

 

Още за автора

Владимир Градев

Владимир Градев
Проф. дфн Владимир Николаев Градев е български философ, теоретик на религията и дипломат. Владимир Градев завършва Четвърта езикова гимназия „Фредерик Жолио-Кюри“ във Варна през 1982 г. и френска филология в Софийския университет през 1986 г. Докторската му дисертация „Генезис и преображения на субективността във философията на Мишел Фуко“, защитена през 1996 г., е първото и единствено за момента систематично изложение на философията…

Виж повече

Коментари

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж