ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Изток > Здраве > Първи стъпки в китайската медицина

Първи стъпки в китайската медицина - Чън Цихун

Първи стъпки в китайската медицина

Чън Цихун

06-04-2017

от китайски: Петко Хинов

264

Мека

165/235 мм

0.45 кг.

978-619-01-0013-3

Да

24 лв. КУПИ

Описание

Корените на китайската медицина могат да се открият още в древността, но основополагащите ѝ принципи и доказани ползи намират все по-голямо приложение в съвременния живот. Традиционната китайска медицина е холистична - разглежда човека в неговата цялост, като се стреми да открие и отстрани причините за дадената болест, а не да лекува или потиска симптомите. Освен с влиянието, което природната среда оказва на човека, китайската медицина се занимава и с дълбоката връзка между начина на хранене и човешкото здраве, като подчертава важността на равновесието между дух и тяло. След всяка глава, описваща болестни състояния, авторът предлага „Лечение чрез хранене“. По своята същност китайската медицина е превантивна – набляга върху методите за предотвратяване на болестта чрез здравословно хранене и чрез балансиране на жизнената енергия в организма. Следването на принципите ѝ води до удължаване на живота и подобряване на неговото качество.

 

Д-р Чън Цихун е опитен  специалист и преподавател в Университета по традиционна китайска медицина в град Тайджун, Тайван. Целта на книгата – първа в поредицата, посветена на традиционната китайската медицина – е да улесни навлизането на читателя в нейния свят. Богато илюстрирана, написана на ясен, леснодостъпен език, тя ще помогне на повече хора да усвоят основните понятия, лечебни методи и цели на китайската медицина.

 

Няма добавени ревюта за тази книга.

Изток Запад
2017-04-18

Здравейте, благодарим ви за високата оценка. Да, книгата е преведена от китайски език. В процеса на работа възникваха множество въпроси, които преводача коментираше в пряк контакт с автора.

Дора Ив
2017-04-10

Здравейте, книгата наистина ли е преведена от китайски език?

Камен
2017-04-10

Благодаря на издателството за прекрасното издание. Полезно, достъпно и на добра цена.

Моля, влезте във профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.