ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Религии, духовни учения > Друидски мистерии

Друидски мистерии

Друидски мистерии - Филип Кар-Гом

Филип Кар-Гом

22-08-2005

228

Мека

13х20

0.19 кг.

954-321-040-3

Няма наличност

ДОСТАВКА Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв До офис на куриер за 3 работни дни Доставка до офис на куриер 3,60 лв Безплатна доставка до офис на куриер при поръчки над 50,00 лв.
7 лв.

Описание

Преди трийсет и пет години, когато за първи път чух за друидството, аз нямах и представа за важната роля, която то щеше да изиграе в моя живот, както и в този на още безброй хора по целия свят. Моят баща работеше като учител в един частен лондонски колеж, чийто директор, освен всичко друго, бе и Върховен друид. Това определено ме заинтригува: възможно ли бе в днешен Лондон някой да е друид, при това “Върховен”?  Ето че същият човек ме покани да присъствам на друидска церемония и от този час започна моето дълго пътешествие, продължаващо и до сега, за да се стигне и до момента, в който аз поех неговата роля на предводител на друидската общност, която той бе основал – Орденът на бардовете, оватите и друидите.

От онези времена, които сега ми се струват безкрайно далечни, друидството (или друидизмът, както още го наричат) претърпя значителна еволюция, за да се превърне в една от основните “алтернативни” духовни системи в модерния свят. В тази книга ще се занимаем с неговите корени, тръгващи от дълбока древност, както и със съвременните му проявления, но ви съветвам през цялото време да си повтаряте наум тези два въпроса:

Каква стойност би могъл да има друидизмът в днешно време?

Може ли да приложим на дело друидските идеи, за да извлечем полза не само за себе си, но и да превърнем света в едно по-добро място за живот?

Филип Кар-ГомКъм българския читател

Скъпи приятелю,

По своя път ти срещаш най-различни хора, които обикновено отминават, без да оставят следа в съзнанието си. Но има моменти, когато случайно или по силата на обстоятелствата се заговориш с някой непознат и изведнъж откриваш, че между вас се е установила една по-специална връзка – че си попаднал на сродна душа. Мисля, че същият принцип важи и за страните: някои от тях, също като някои хора, заемат по-специално място в сърцата ни.

За мен такъв бе случаят с България. За първи път пристигнах в София преди тридесетина години, след като вече бях влязъл в контакт с един български духовен учител, живеещ във Франция: Омраам Микаел Айванов. От книгите му бях научил за Всемирното бяло братство, основано от Беинса Дуно в София, и благодарение на серия от щастливи случайности скоро се озовах и в София – за да се сприятеля с някои от членовете на Братството, които лично познаваха Беинса Дуно, но и с много други българи, с които ме свърза дружба за цял живот. В продължение на четиринадесет години аз пътувах редовно, през пролетта или лятото, до София, било с моята съпруга и сина ни, било сам. Често в ранни утрини танцувах Паневритмията в „Парка на свободата“ или пък отскачах до Рила, за да посетя малките лагери на поклонници, които тайно се организираха там. В онези времена репресиите на официалната власт имаха за резултат един изключително интензивен духовен живот и всички ние извличахме полза от тази странна атмосфера. Животът ми преливаше от енергия и радостни вълнения и всяка нова среща сякаш ме зареждаше с огромна магическа мощ. Храня толкова много спомени – за танците край планински езера, за беседите със Старшите Братя, които разясняваха на по-младите тайните на астрологията и нумерологията... Помня вкуса на онези чудесни гозби, сътворени като с вълшебна пръчица от няколко картофа, кашкав

Още за автора

Филип Кар-Гом

Виж повече

Коментари

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж