ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Проза, романи > Други > Изповедта на един карък

Изповедта на един карък

Изповедта на един карък - Йордан Нихризов

Йордан Нихризов

09-12-2016

...

186

Мека

16/60/90

0.25 кг.

978-619-152-968-1

Да

ДОСТАВКА ДО ВАШ АДРЕС Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв При вас до 3 работни дни Цена за доставка с куриер 3,60 лв Безплатна доставка при поръчки над 50,00 лв.
12 лв. КУПИ

Описание

„Изповедта на един карък“ е разказ за живота в България в последните десетилетия на ХХ и началото на ХХІ век. За съдбите на обикновени хора, които се опитват на намерят своята реализация, да се издигнат или поне да се приспособят към господстващата Система, определяща техните позиции и битие по собствени правила и критерии. Система, която уж се срутва под тежестта на своите несъстоятелни норми, а всъщност се преражда, подменяйки ценности и понятия посредством някогашните си верни крепители. История за това как идеали и чувства могат да бъдат загърбени, а идеите за справедливост – отритнати. Коя е вярната посока?

Следвайки дадени морални принципи дали накрая няма да се окажеш в очите на останалите просто обикновен карък?

Авторът води разказа от първо лице и неслучайно оставя впечатлението за лично преживени случки с реални хора. Тази история кара читателя да формира своя оценка на събитията и го стимулира да види верния път към бъдещето.

 

Йордан Нихризов е роден на 8 октомври 1953 г. в гр. Провадия. Израства в гр. Габрово, където завършва средно образование в Априловската гимназия през 1971 г., а през 1978 г. се дипломира като инженер във ВМЕИ – Габрово. Второто му висше образование е по икономика (в УНСС), 1985 г. Голямата му любов е историята.

Отдавнашните наклонности да се занимава с политика реализира през 1990 г., когато става член на БСДП. Като свое идейно верую приема социалната демокрация и от 1991 г. е член на националното ръководство на партията. През 1995 г. е избран за заместник-председател на лидера д-р Петър Дертлиев, а от 2001 г. до днес официално ръководи БСДП.

Депутат в 38-ото и 39-ото Народно събрание и автор на над 30 законопроекта и множество предложения в социалната сфера.

В младежките си години прави литературни опити, помествайки епиграми и фейлетони в периодичния печат. След 1989 г. публикува статии в „Свободен народ“, „Демокрация“, „Монитор“, „Седем“ и др. От 2002 г. досега издава и ръководи партийния бюлетин на БСДП „Позиция“. Книгата „Изповедта на един карък“ (след „Минало незабравимо”, 2015) е втората му изява в художествената проза, също в жанра „политически роман“.

Още за автора

Йордан Нихризов

Йордан Нихризов
Йордан Нихризов е роден на 8.Х.1953 г. в гр. Провадия. Израства в гр. Габрово, където завършва средно образование в Априловската гимназия през 1971 г., а през 1978 г. се дипломира като инженер във ВМЕИ – Габрово. Второто му висше образование е по икономика (в УНСС), 1985 г. Голямата му любов…

Виж повече

Коментари

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж