ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Здраве > Природолечение > Дозата прави лекарството

Дозата прави лекарството

Дозата прави лекарството - Димитър Пашкулев

Димитър Пашкулев

12-07-2005

512

Твърда

140/215 мм

0.65 кг.

978-954-321-101-9

Няма наличност

ДОСТАВКА Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв До офис на куриер за 3 работни дни Доставка до офис на куриер 3,60 лв Безплатна доставка до офис на куриер при поръчки над 50,00 лв.
18 лв.

Описание

Ефикасното лечение (най-бърз и траен резултат при най-малко разхо­ди) зависи не само от правилния избор на лечебни средства, но в решава­ща степен от тяхната дозировка. Има много данни, че масово използвани­те днес лекарства се приемат в количества, значително по-големи от необ­ходимите и безопасните. Така, първо, лечението ни излиза по-скъпо, вто­ро, с увеличаване на дозата ползите не нарастват, но пък, трето, със сигур­ност се увеличава процентът на нежеланите странични ефекти (само от тях в САЩ годишно умират по 125 000 души).

Затова в тази книга д-р Пашкулев, въз основа на дългогодишни проуч­вания и богатия си клиничен опит като практикуващ лекар, предлага за пър­ви път у нас един нов и по-перспективен метод на лечение, който представ­лява средният път (възхваляван от дълбока древност и на Изток, и на За­пад), златната среда между високите дози на фитотерапията и високите раз­реждания на хомеопатията. Започвайки от ниско дозираните тинктури и стигайки до разреждания от рода на 6х или (за най-силно действащите сред­ства) - до 5 или 9, средствата от тази междинна между билките, минералите и хомеопатичните лекарства група обединяват много от предимствата на двете крайни групи. Същевременно тяхното влияние, на физическо и енер-гийно-психологическо ниво, е по-балансирано, с липсващи или по-редки и меко проявяващи се кризисни епизоди. Последни проучвания в Европа, САЩ и Япония потвърждават допускането, че малките количества матери­ални субстанции не срещат такава съпротива от страна на организма и за­това могат да „си вършат работата" по-невъзпрепятствано (големите дози често се възприемат като отрови и организмът се старае да изолира или не­утрализира действието им). При хомеопатията пък антидотирането (осуетя­ване на ефекта от цял спектър външни и вътрешни влияния) е далеч по-сла­бо изразено при тинктурите и ниските разреждания. Ако прилагаме (както често се препоръчва сега) през големи времеви периоди някаква висока по­тенция (примерно 200 или 1М веднъж месечно), е много вероятно нейният ефект да бъде осуетен. Докато, ако приемаме 4x10 капки от някаква тинкту­ра или веднъж-два пъти на ден разреждане 5 или 9 в продължение на сед­мици - то дори и да има противодействащи фактори, финото стимулиране на вътрешните процеси ще ги компенсира и подобрението ще продължава!

АКЦЕНТИ В КНИГАТА:

ЛЕЧЕНИЕ И ПРОФИЛАКТИКА С МАЛКИ КОЛИЧЕСТВА ОТ РАЗНООБРАЗНИ ПРИРОДНИ ПРОДУКТИ • РЪКОВОДНИ ПРИНЦИПИ • КОНКРЕТНИ УКА­ЗАНИЯ ЗА ПРИГОТВЯНЕ И ПРИЛАГАНЕ • БИЛКИ • ПОДПРАВКИ • ХРАНИ­ТЕЛНИ ДОБАВКИ • ХОМЕОПАТИЯ • ЦВЕТОЛЕЧЕНИЕ • СОЛИ НА ШУСЛЕР • СКЪПОЦЕННИ КАМЪНИ • ХРОМОТЕРАПИЯ • УНИКАЛНИ РЕЧНИЦИ
Още за автора

Димитър Пашкулев

Димитър Пашкулев
Д-р Димитър Пашкулев изучава източните и западни здравословни системи още от юношеските си години, но е завършил и академична медицина през 1986 г. Съставя цялостни индивидуални програми за лечение и повишаване на работоспособността, изпълними при домашни условия. Автор и редактор е на многобройни български и преводни книги, както и на…

Виж повече

Коментари

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж