ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Психология > Съблазняването

Съблазняването

Съблазняването - Д-р Патрик Льомоан

Д-р Патрик Льомоан

12-07-2005

от френски: Евгения Грекова

280

Мека

140/215 мм

0.36 кг.

954-321-153-1

Да

ДОСТАВКА Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв До офис на куриер за 3 работни дни Доставка до офис на куриер 3,60 лв Безплатна доставка до офис на куриер при поръчки над 50,00 лв.
10 лв. КУПИ

Описание

"Тази книга е истински развлекателно научно четиво, но в крайна сметка си остава научна. Чувството за хумор на автора не му пречи да излага в нея своите смели научни теории. А удоволствието, с което непрекъснато изненадва читателя, както и неговите весели разкази ни подтикват да осмислим по нов начин мястото на човека сред живите същества."

 - Борис Цирюлник,
най-известният съвременен френски психолог, невропсихиатър и психоаналитик

 

Кой от нас не търси голямата любов, истинската, единствената? Независимо дали се уподобяваме на Казанова, или на фаталната жена - ние сме готови на всичко, за да уловим другия в мрежите на желанието. Проблемът е, че всъщност самите ние попадаме в мрежите на своите сетива и на своите инстинкти, които мимо нашата воля ни заповядват, сякаш сме роби, и повеляват накъде да ни отведе “любовта”.


Психиатърът Патрик Льомоан ни приканва с тънко чувство за хумор да открием истинската природа на флуидите на привличането, които свързват по тайнствен начин човешките същества. Като използва постиженията на всички дисциплини - от литературата до точните науки, както и посредством свои оригинални опити, свързани с човешкото зрение и обоняние, той изследва ролята на сетивата в това древно начинание - съблазняването, - като междувременно създава пред очите ни своего рода естествена история на любовта, в която изяснява десетки въпроси от рода на:

* Какви са признаците на любовната “мълния” и на всичко онова, което я предизвиква?
* Каква е ролята на ендорфините, на норадреналина, на ацетилхолина, на серотонина?
* Наистина ли съществуват феромони?
* Като съзираме любимия (-ата), всъщност какво виждаме? Какви сигнали ни изпраща той или тя, дори без да знае това?
* Преценяваме ли неговата (нейната) миризма, неговия (нейния) вкус?
* Или пък звука на гласа му (й)?
* Изцяло ли е от кадифе любовната “ръкавица”?
* И разполагаме ли ние, хората, с интелектуални механизми за контрол или пък - с вързани ръце и крака - се подчиняваме единствено на желязната хватка на биологичната предопределеност?

Още за автора

Д-р Патрик Льомоан

Д-р Патрик Льомоан
Патрик Льомоан е френски психиатър и доктор по неврология, световноизвестен специалист по съня с богат професионален опит. Започнал от  клинична практика, ръководил е изследователската дейност и клиничното обучение в Медицинския факултет в Лион, бил е асоцииран професор в Пекинския медицински университет, гост-преподавател и изследовател в университетите в Станфорд и Монреал.…

Виж повече

Коментари (1)

Валентин Иванов (2016-09-13)

Моят коментар за тази книга е следният.В момента я чета за втори път и бих казал,че като цяло това е интересна книга,развлекателно-научна,с интересно чувство за хумор на автора,не съжалявам,че съм си я купил.Разглеждат се петте основни сетива,както и други интересни неща.Каретата са малко по-досадни,но и от тях може да се научи нещо.Използват се и много специфични термини като атавистичен,утилитарен,кодифициран и др. Затова аз лично ползвам тълковен речник :)

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж