ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Проза, романи > Романи "Изток" > Стари истории в нова редакция

Стари истории в нова редакция

Стари истории в нова редакция - Лу Сюн

Лу Сюн

28-11-2016

от китайски: Бора Беливанова

180

Твърда

140/215 мм

0.40 кг.

978-619-152-943-8

Да

ДОСТАВКА Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв До офис на куриер за 3 работни дни Доставка до офис на куриер 3,60 лв Безплатна доставка до офис на куриер при поръчки над 50,00 лв.
15 лв. КУПИ

Описание

Дали поради времето, в което живее Лу Сюн (1881–1936), дали поради особеностите на самата му личност, или пък поради редица други предпоставки неговото име е станало знаме на цяла една епоха в пътя на китайската литература и култура – това е трудно да се определи с точност. Но и днес, както в Китай, така и навсякъде по света, неговото име се възприема като олицетворение на живата, будна мисъл, олицетворение на съвестта на китайския народ.

 В „Стари истории в нова редакция“ Лу Сюн, като прекрасен познавач и ценител на класическото литературно наследство на Китай, съсредоточава вниманието си върху един от най-древните негови дялове – митологията, за да превърне своите осъвременени митове в злободневна и ярка, смела и безпощадна сатира.

 

Разгледай PDF за книгата

Още за автора

Лу Сюн

Лу Сюн
Лу Сюн, с истинското име Джоу Джаншоу, Джоу Шужън (1881–1936) e китайски писател и интелектуалец, оказал голямо влияние в развитието на литературата и обществено-политическите мисли в Китай през първата половина на XX век. Той е основоположник на съвременната китайска литература. Той e потомък на основателя на неоконфуцианството Джоу Дуни. Лу Сюн е роден в провинция Джъдзян и се казва първо Джоу Джаншоу, после…

Виж повече

Коментари

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж