ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Философия, социология, хуманитаристика > Изследвания > Как се ражда социален проблем

Как се ражда социален проблем

Как се ражда социален проблем - Милена Якимова

Милена Якимова

23-12-2016

...

440

Твърда

16/60/90

0.40 кг.

978-619-152-958-2

Да

ДОСТАВКА ДО ВАШ АДРЕС Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв При вас до 3 работни дни Цена за доставка с куриер 3,60 лв Безплатна доставка при поръчки над 50,00 лв.
29 лв. КУПИ

Описание

Милена Якимова е социолог. Преподава социална теория, социална критика и колективни идентичности в катедра „Социология” на Софийския университет. Тя е член на редколегията на списание Критика и хуманизъм Автор е на монографията София на простолюдието (с тарикатско-български речник) (София: Изток-Запад, 2010), както и на множество други статии и студии.

 

Дали ако преодолеем реификациите, обективациите, които са фигури на господството, връщайки се към непосредствеността, към автентичността, бихме достигнали наистина до освобождение?

Боян Знеполски

 

Трудът на Милена Якимова предлага да се борим с тези ефекти на мистицизма на магмената автентичност като мислим. Като открием нов начин на мислене на социалните отношения, който ни позволява да схванем свободата, общността, субектността като постижения.

Тодор Христов

 

Добрата теория винаги има излаз към актуални научни и обществени дебати: либерализма и либералните политически теории, индивидуалната свобода, протестните социални движения и несигурността в съвременните общества.

Пепка Бояджиева

 

Рационалността, която прави възможна критиката на господстващите репрезентации, се ражда не само и не толкова в теоретично школуваните умове, колкото от самата банална всекидневна рационалност на елементарните социални взаимодействия.

Христо Тодоров

Разгледай PDF за книгата

Още за автора

Милена Якимова

Виж повече

Коментари

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж