ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Проза, романи > Звездите на Егер

Звездите на Егер

Звездите на Егер - Геза Гардони

Геза Гардони

24-11-2016

от унгарски: Димо Бойклиев и Георги Крумов

512

Мека

140/215 мм

0.75 кг.

978-619-152-955-1

Твърда

140/215 мм

0.80 кг.

978-619-152-893-6

Да

ДОСТАВКА Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв До офис на куриер за 3 работни дни Доставка до офис на куриер 3,60 лв Безплатна доставка до офис на куриер при поръчки над 50,00 лв.
25 лв. 30 лв. КУПИ

Описание

„Звездите на Егер“ си спечелва слава като националния роман на унгарците: той е най-четената от тях творба. По­светен на известната обсада на крепостта Егер през 1552 г. от турците, той разкрива историческо събитие със съдбовно значение, като успява едновременно да проследи – подобно на Вазовия роман „Под игото“ – монументалните сцени и камерното изображение на отделни човешки съдби. Написано по каноните на романтизма и реализма, в произведението са вплетени множество приключения, драматични обрати и вълнуващи срещи, което го прави наистина занимателно и оставя читателя без дъх.

 

 Романът (издаден с изключителен успех преди години на български език) ще е интересен както за възрастните, така и за подрастващите. За новите читатели на творбата този най-унгарски роман ще бъде духовно преживяване, придобиване на нов исторически опит. Те ще усетят колко близка е участта на българите и унгарците, колко общи са нашите исторически съдбини, колко мощ е нужна, за да се отстои честта на отечеството. Ще имат възможността да почувстват драматизма на епохата на турското робство и да преживеят героичния подвиг на унгарските родолюбци – защитници на крепостта Егер. Ще разберат какви са отговорностите на човека пред другите, пред род и родина – и ще открият вечно живото чувство за история.

 

Разгледай PDF за книгата

Още за автора

Геза Гардони

Геза Гардони
Геза Гардони (1863–1922), белетрист със свое място в духовните процеси на Унгария, е автор на един от големите романи на националната литература – „Звездите на Егер“. Роман, в който писателят със замах загребва и исторически осмисля далечната епоха на турското робство в Унгария. Епоха, когато заедно с нашествието на Османската…

Виж повече

Коментари (2)

Изток Запад (2017-05-06)

Здравейте, От книгата имаме два тиража (с твърда и с мека корица). Ценителите предпочитат твърдата подвързия заради по-високия клас на изданията, който запазва книгата през годините (в този случай говорим за корици от мукава - не от картон, както и шити с конци страници - не лепени с лепило). При меката корица цената е по-ниска, но не е за сметка на качеството. Имаме наличност от изданието, така че оставаме на вас да направите избор. Ако все пак имате колебания може да дойдете в нашата книжарница и да прецените на място.

Албена Христова (2017-05-04)

Коя от книгите е по- запазена - с твърди или с меки корици?

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж