ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Проза, романи > Звездите на Егер

Звездите на Егер

Звездите на Егер - Геза Гардони

Геза Гардони

24-11-2016

от унгарски: Димо Бойклиев и Георги Крумов

512

Мека

140/215 мм

0.75 кг.

978-619-152-955-1

Твърда

140/215 мм

0.80 кг.

978-619-152-893-6

Да

ДОСТАВКА ДО ВАШ АДРЕС Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв При вас до 3 работни дни Цена за доставка с куриер 3,60 лв Безплатна доставка при поръчки над 50,00 лв.
25 лв. 30 лв. КУПИ

Описание

„Звездите на Егер“ си спечелва слава като националния роман на унгарците: той е най-четената от тях творба. По­светен на известната обсада на крепостта Егер през 1552 г. от турците, той разкрива историческо събитие със съдбовно значение, като успява едновременно да проследи – подобно на Вазовия роман „Под игото“ – монументалните сцени и камерното изображение на отделни човешки съдби. Написано по каноните на романтизма и реализма, в произведението са вплетени множество приключения, драматични обрати и вълнуващи срещи, което го прави наистина занимателно и оставя читателя без дъх.

 

 Романът (издаден с изключителен успех преди години на български език) ще е интересен както за възрастните, така и за подрастващите. За новите читатели на творбата този най-унгарски роман ще бъде духовно преживяване, придобиване на нов исторически опит. Те ще усетят колко близка е участта на българите и унгарците, колко общи са нашите исторически съдбини, колко мощ е нужна, за да се отстои честта на отечеството. Ще имат възможността да почувстват драматизма на епохата на турското робство и да преживеят героичния подвиг на унгарските родолюбци – защитници на крепостта Егер. Ще разберат какви са отговорностите на човека пред другите, пред род и родина – и ще открият вечно живото чувство за история.

 

Разгледай PDF за книгата

Още за автора

Геза Гардони

Геза Гардони
Геза Гардони (1863–1922), белетрист със свое място в духовните процеси на Унгария, е автор на един от големите романи на националната литература – „Звездите на Егер“. Роман, в който писателят със замах загребва и исторически осмисля далечната епоха на турското робство в Унгария. Епоха, когато заедно с нашествието на Османската…

Виж повече

Коментари (2)

Изток Запад (2017-05-06)

Здравейте, От книгата имаме два тиража (с твърда и с мека корица). Ценителите предпочитат твърдата подвързия заради по-високия клас на изданията, който запазва книгата през годините (в този случай говорим за корици от мукава - не от картон, както и шити с конци страници - не лепени с лепило). При меката корица цената е по-ниска, но не е за сметка на качеството. Имаме наличност от изданието, така че оставаме на вас да направите избор. Ако все пак имате колебания може да дойдете в нашата книжарница и да прецените на място.

Албена Христова (2017-05-04)

Коя от книгите е по- запазена - с твърди или с меки корици?

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж