ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

България > Поезия > Библиотека "Световни поети" > Пейзажи на душата

Пейзажи на душата - Иван Методиев

Пейзажи на душата

Иван Методиев

28-11-2016

216

Мека

16/60/90

0.25 кг.

978-619-152-946-9

Да

15 лв. КУПИ

Описание

На 13 септември 2016 г.
Иван Методиев щеше да навърши 70 години

 

Остави стихотворения с ярък, безпогрешно разпознаваем стил, поетическото движение „Нава“ и ясно формулирана поетика („За образите и световете“).

 

В стихосбирките си, издадени в скованите социалистически времена и по време на разрухата на прехода, поетът обитава своите пространства, където свободно експериментира с повечето познати поетични похвати и форми. Иван Методиев е един от най-любопитните, най-всестранните съвременни български поети. Всяка негова страница е урок по поезия (Иван Теофилов).

Човекът, вселената, светът преди сътворението, любовта, сиротността, природните закони, бедността, самотата, жаждата: всички тези образи, про-видяни с аналитичния ум и ерудиция на западния човек и с огромното състрадание на мъдрец от Изтока, поднесени в овладян до съвършенство поетичен изказ, са пречупени през призмата на вродения духовен аристократизъм на поета. Той помага на фините неща да бъдат видяни. Освен това нещата съжителстват. Никога не е само едното, нито само другото. И това е красиво – от боклука да направиш скулптура, която да е нежна и чиста (Теди Москов).

 

Един от най-значимите съвременни български поети (Георги Цанков).

 

Това издание обединява голяма част от поетичното творчество на Иван Методиев, представено в хронологичен ред.

 

Няма добавени ревюта за тази книга.

Няма добавени коментари за тази книга.

Моля, влезте във профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.