ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Биографии > Дъщерята на Сталин

Дъщерята на Сталин

Дъщерята на Сталин - Роузмари Съливан

Роузмари Съливан

04-05-2017

от английски: Юлия Гешакова

520

Мека

140/215 мм

0.55 кг.

978-619-01-0036-2

Да

ДОСТАВКА Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв До офис на куриер за 3 работни дни Доставка до офис на куриер 3,60 лв Безплатна доставка до офис на куриер при поръчки над 50,00 лв.
25 лв. КУПИ

Описание

Роузмари Съливан започва своя разказ за съдбата на Светлана Алилуева с въпроса:

Какво означава да се родиш дъщеря на Сталин?

По думите на самата Светлана: ако си дъщеря на Сталин, „всъщност вече си мъртва. Животът ти вече е свършил. Не можеш да живееш свой собствен живот. Не можеш да живееш никакъв живот. Съществуваш единствено спрямо едно име.“

Светлана, която умира през 2011 г. в Съединените щати като американската гражданка Лана Питърс, живее дълъг, необикновен и бурен живот, но никога не успява да избяга от сянката на диктатора – своя баща Йосиф Сталин.

С помощта на материали от архивите на ЦРУ и КГБ, извадки от писма, статии и многобройни интервюта, канадската писателка Роузмари Съливан грижливо документира нейния живот, епохата и личността ù.

„Дъщерята на Сталин“ бе определена от „Ню Йорк Таймс“ и „Уошингтън Поуст“ като една от най-забележителните книги през 2015 г.

 

Чуйте прредставянето на книгата от Любо Козарев по БНР в интервю с Петър Волгин тук.

Разгледай PDF за книгата

Разгледай PDF за книгата

Още за автора

Роузмари Съливан

Роузмари Съливан
Биографът и поет Розмари Съливан (1947) е професор в Университета в Торонто. Съливан е родена в малкия град Валоис, който се намира малко извън Монреал, Квебек (Канада). След като завършва гимназия "Свети Тома", тя посещава университета "Макгил" и получава бакалавърска степен през 1968 г. В същата година се омъжва, но…

Виж повече

Коментари (1)

Биг Мийч и Лари Хувър (2017-01-22)

Ей тази книга ще се купува, няма как... Само една молба имам - англоезичното издание на Харпър Перениъл е 624 страници. Моля Ви, не спестявайте от обема на книгата, като изпускате бележките под линия и библиографията. Ерудираните читатели имат тази склонност да проверяват източниците, които цитира даден автор. Поздрави!

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж