ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Запад > Зад кулисите > Изследвания > Дъщерята на Сталин

Дъщерята на Сталин - Роузмари Съливан

Дъщерята на Сталин

Роузмари Съливан

04-05-2017

от английски: Юлия Гешакова

520

Мека

140/215 мм

0.55 кг.

978-619-01-0036-2

Да

25 лв. КУПИ

Описание

Роузмари Съливан започва своя разказ за съдбата на Светлана Алилуева с въпроса:

Какво означава да се родиш дъщеря на Сталин?

По думите на самата Светлана: ако си дъщеря на Сталин, „всъщност вече си мъртва. Животът ти вече е свършил. Не можеш да живееш свой собствен живот. Не можеш да живееш никакъв живот. Съществуваш единствено спрямо едно име.“

Светлана, която умира през 2011 г. в Съединените щати като американската гражданка Лана Питърс, живее дълъг, необикновен и бурен живот, но никога не успява да избяга от сянката на диктатора – своя баща Йосиф Сталин.

С помощта на материали от архивите на ЦРУ и КГБ, извадки от писма, статии и многобройни интервюта, канадската писателка Роузмари Съливан грижливо документира нейния живот, епохата и личността ù.

„Дъщерята на Сталин“ бе определена от „Ню Йорк Таймс“ и „Уошингтън Поуст“ като една от най-забележителните книги през 2015 г.

 

Чуйте прредставянето на книгата от Любо Козарев по БНР в интервю с Петър Волгин тук. 

 


 

Няма добавени ревюта за тази книга.

Биг Мийч и Лари Хувър
2017-01-22

Ей тази книга ще се купува, няма как... Само една молба имам - англоезичното издание на Харпър Перениъл е 624 страници. Моля Ви, не спестявайте от обема на книгата, като изпускате бележките под линия и библиографията. Ерудираните читатели имат тази склонност да проверяват източниците, които цитира даден автор. Поздрави!

Моля, влезте във профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.