ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Философия, социология, хуманитаристика > Генеалогия на модерността

Генеалогия на модерността

Генеалогия на модерността - Мишел Фуко

Мишел Фуко

20-10-2016

от френски: Владимир Градев

288

Мека

140/215 мм

0.45 кг.

978-619-152-924-7

Да

ДОСТАВКА Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв До офис на куриер за 3 работни дни Доставка до офис на куриер 3,60 лв Безплатна доставка до офис на куриер при поръчки над 50,00 лв.
18 лв. КУПИ

Описание

Днес вече е ясно, че Мишел Фуко (1926–1984) е сред най-важните мислители на нашето време. В настоящото издание са представени повечето от значимите кратки текстове на Фуко. Писани и изричани в продължение на двайсет години, те засягат основните теми на неговото творчество – езика, властта, субекта, пределите на философията, измеренията на свободата. Те задават неочаквани въпроси, проблематизират очевидности, раз­криват изненадващи перспективи. Те са като кутия с инструменти за всеки, който я отвори и пожелае да си послужи с каквото намери в нея в стремежа да мисли действително по друг начин и да работи за собствената си промяна.

 


Разгледай PDF за книгата

Още за автора

Мишел Фуко

Мишел Фуко
Мишел Фуко, роден като Пол-Мишел Фуко (1926–1984), е френски философ, социолог, историк, създател на теорията за „археология на знанието“. Имал е професура в Колеж дьо Франс с определение в титлата „История на системите на мисълта“, преподавал е също в САЩ – в Университета на Бъфало и в Калифорнийския университет в Бъркли. Фуко е известен най-вече със своите критически…

Виж повече

Коментари (3)

Изток Запад (2016-10-31)

Благодарим ви за високите оценки и идеите! Ние също смятаме, че трябва да има нови преиздания и допълнения към тях. Ще се опитаме да направим възможно преиздаването на трудовете на Фуко. На този етап не можем да се ангажираме със срокове и обещания, но... работим за вас - приятелите на добрите книги.

Мартин (2016-10-31)

Подкрепям напълно горния коментар. Към книгите на Фуко има голям интерес, доказателство за което са високите цени и трудното откриване на почти всички негови издания. Преиздаването на съчиненията му би било просто чудесно!

Иво (2016-10-30)

Предполагам това ново издание на сборника със същото име, издаден от университетското издателство през 1992 година, поздравявам Ви за което, че отново обръщате внимание на отдавна изчерпани, но същевременно ценни книги в областта на хуманитарната литература. Ако преиздадете и трите тома на "История на сексуалността" на Фуко, съвсем няма да имате цена. Любимото ми издателство сте, продължавайте в същия дух!

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж