ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > История > Sapiens. Кратка история на човечеството

Sapiens. Кратка история на човечеството

Sapiens. Кратка история на човечеството - Ювал Ноа Харари

Ювал Ноа Харари

21-11-2016

от английски: Ина Димитрова

384

Твърда

165/235 мм

0.45 кг.

978-619-152-950-6

Да

ДОСТАВКА Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв До офис на куриер за 3 работни дни Доставка до офис на куриер 3,60 лв Безплатна доставка до офис на куриер при поръчки над 50,00 лв.
37 лв. КУПИ

Описание

Преди едва 100 000 години цели шест вида хора обитават Земята. Днес обаче има само един. Ние. Homo sapiens. Как нашият вид е надделял в битката за надмощие? Как нашите предшественици, водещи живот на странстващи събирачи, са уседнали, създавайки градове и царства? Как се е формирала вярата в боговете, в нациите, в човешките права? Как се изгражда доверие към парите, книгите и законите? Как попаднахме в капана на бюрокрацията, графиците и културата на потребление? Как ще изглежда светът в следващите хилядолетия?


В своята книга доктор Ювал Ноа Харари обхваща цялата човешка история – от първите хора до радикалните и понякога унищожителни революции – когнитивната, земеделската и научната. Използвайки данни от биологията, антропологията, палеонтологията и икономиката, той изследва как ходът на историята е формирал човешките общества, животните и растенията около нас и дори собствената ни личност. Станали ли сме по-щастливи? Можем ли да се освободим от архаичните черти на нашите предшественици, прозиращи все още в нашето поведение? Можем ли да направим нещо, за да променим идните векове? Смела, обхватна и провокативна, книгата „Сапиенс“ отправя предизвикателство към всичко, което си мислим, че знаем за хората, за техния ум, действия, възможности или... бъдеще.

 

Чуйте представянето на книгата от Валери Найденов в интервю на Петър Волгин пред БНР тук.

Разгледай PDF за книгата

Още за автора

Ювал Ноа Харари

Ювал Ноа Харари
Ювал Ноа Харари e израелски професор по история и автор на международни бестселъри. Книгите му са преведени на повече от 50 езика. Роден е на 24 февруари, 1976 г. Преподава в Катедрата по история на Еврейския университет в Йерусалим. Харари за пръв път се задълбочава и специализира в средновековната и военна история…

Виж повече

Коментари (1)

Людмила (2019-06-07)

Като съдържание книгата е интересна. Теориите и идеите, които авторът развива, определено си заслужават вниманието на читателите. От друга страна е добре издателството да използва по-добри редактори и преводачи, защото книгата е пълна с граматични грешки, недоглеждане и като цяло това отвлича на места вниманието от съдържанието.

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж