ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Проза, романи > Първите хора на луната

Първите хора на луната

Първите хора на луната - Хърбърт Уелс

Хърбърт Уелс

16-03-2017

от английски: Любомир Николов- Нарви

224

Мека

140/215 мм

0.35 кг.

978-619-219-032-6

Да

ДОСТАВКА Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв До офис на куриер за 3 работни дни Доставка до офис на куриер 3,60 лв Безплатна доставка до офис на куриер при поръчки над 50,00 лв.
15 лв. КУПИ

Описание

От дългата библиография на Хърбърт Уелс – повече от една книга годишно в продължение на половин век – ранните му научнофантастични романи са тези, с които бива запомнен и четен днес, оставайки в паметта на читателите като бащата на научната фантастика.

„Първите хора на луната“ от 1901 г. разказва за останалия без средства бизнесмен господин Бедфорд, който се оттегля  в Кент на морския бряг, за да се посвети на писането на пиеса. Съдбата го среща с гениалния изобретател д-р Кейвър, който е на прага на най-великото си изобретение – материал, който блокира гравитацията. Д-р Кейвър се увенчава с успех и споделя на смаяния Бедфорд, че изобретението позволява осъществяването на едно немислимо пътешествие – до Луната. Бедфорд, мотивиран от парите, и д-р Кейвър, тласкан напред от жаждата си за знания, се отправят на експедиция. Но те не са готови за това, което ще открият: свят на смразяващи нощи, изгарящи дни и опасен извънземен живот; свят, в който са хванати в капан може би завинаги.


 

Още за автора

Хърбърт Уелс

Хърбърт Уелс
Хърбърт Джордж Уелс (1866–1946) е английски писател, известен най-вече с научнофантастичните си романи. Освен научна фантастика той пише и съвременни романи, исторически, политически и социални коментари и дори учебници за военни игри. Уелс, заедно с Жул Верн и Хюго Гърнсбек, е наричан „баща на научната фантастика“. Изучаването на биология и размислите на Уелс по етични проблеми се проявяват в…

Виж повече

Коментари (3)

РРР (2017-01-31)

Благодаря за отговора.

Изток Запад (2017-01-23)

Здравейте, Предвидили сме книгата за началото на м. Юни/2017 г. Поздрави!

РРР (2017-01-23)

Здравейте, Кога приблизително смятате да издадете книгата?

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж