ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Справочници, речници, помагала > Атически нощи

Атически нощи

Атически нощи - Авъл Гелий

Авъл Гелий

18-08-2003

от латински: Владимир Атанасов

348

Мека

130/200 мм

0.33 кг.

9548945266

Да

ДОСТАВКА Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв До офис на куриер за 3 работни дни Доставка до офис на куриер 3,60 лв Безплатна доставка до офис на куриер при поръчки над 50,00 лв.
10 лв. КУПИ

Описание

"Атически нощи" всъщност са обърнати към широката публика. Филология и математика, музика и философия, история и медицина, анекдоти и морални поучения, куриози от древността и практически съвети за настоящето са сглобени в едно цяло въз основа на несложен композиционен принцип: всеки откъс да третира тема, различна от темата на обкръжението, принцип, сякаш имитиращ пъстрия привиден хаос на житейските събития.

 Две похвални качества отличават грижливия събирач Гелий: прецизността, с която той използва източниците си и която го поставя над подобните нему съставители, и режисирането на всеки откъс, в който знанието не е просто изложено като полезна информация от типа на "Естественонаучна история" на Плиний Стари, а е разиграно: като диалог, като разговор или гощавка, като любопитна случка из живота на автора в Рим или Атина."

- Анна Николова

Още за автора

Авъл Гелий

Авъл Гелий
Авъл Гелий (130-180) е съдия и латински писател от 2 век сл.н.е., наричан през Средновековието и Агелий. Автор е на произведението  „Атически нощи“ ("Noctes Atticae") през 170 г. Роден е вероятно през 130 г. в Рим или в провинция на Африка и произлиза от фамилията Гелий. Умира вероятно в Рим през 180 г. По-голямата част от живота си той със сигурност прекарва в Рим.…

Виж повече

Коментари

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж