ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Справочници, речници, помагала > Атически нощи

Атически нощи

Атически нощи - Авъл Гелий

Авъл Гелий

18-08-2003

от латински: Владимир Атанасов

348

Мека

130/200 мм

0.33 кг.

9548945266

Да

ДОСТАВКА ДО ВАШ АДРЕС Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв При вас до 3 работни дни Цена за доставка с куриер 3,60 лв Безплатна доставка при поръчки над 50,00 лв.
10 лв. КУПИ

Описание

"Атически нощи" всъщност са обърнати към широката публика. Филология и математика, музика и философия, история и медицина, анекдоти и морални поучения, куриози от древността и практически съвети за настоящето са сглобени в едно цяло въз основа на несложен композиционен принцип: всеки откъс да третира тема, различна от темата на обкръжението, принцип, сякаш имитиращ пъстрия привиден хаос на житейските събития.

 Две похвални качества отличават грижливия събирач Гелий: прецизността, с която той използва източниците си и която го поставя над подобните нему съставители, и режисирането на всеки откъс, в който знанието не е просто изложено като полезна информация от типа на "Естественонаучна история" на Плиний Стари, а е разиграно: като диалог, като разговор или гощавка, като любопитна случка из живота на автора в Рим или Атина."

- Анна Николова

Още за автора

Авъл Гелий

Авъл Гелий
Авъл Гелий (130-180) е съдия и латински писател от 2 век сл.н.е., наричан през Средновековието и Агелий. Автор е на произведението  „Атически нощи“ ("Noctes Atticae") през 170 г. Роден е вероятно през 130 г. в Рим или в провинция на Африка и произлиза от фамилията Гелий. Умира вероятно в Рим през 180 г. По-голямата част от живота си той със сигурност прекарва в Рим.…

Виж повече

Коментари

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж