ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Зад кулисите > Изследвания > Иван Костов в документите на Държавна сигурност

Иван Костов в документите на Държавна сигурност

Иван Костов в документите на Държавна сигурност - Антон Тодоров

Антон Тодоров

04-07-2016

...

224

Мека

140/215 мм

0.35 кг.

978-619-152-884-4

Да

ДОСТАВКА Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв До офис на куриер за 3 работни дни Доставка до офис на куриер 3,60 лв Безплатна доставка до офис на куриер при поръчки над 50,00 лв.
15 лв. КУПИ

Описание

Сборникът „Иван Костов в документите на Държавна сигурност (ДОП „Самозванец”)” е първият от новата многотомна поредица „Документите на прехода”, която започваме да публикуваме. В тази поредица ще имате възможност да се запознаете с оригинални документи от български и чуждестранни архиви, разкриващи неизвестни страни от биографиите на политически личности, както и информация за събития, свързани с политическия и стопанския преход в страната. В първия том от тази поредица, който държите в ръцете си, е публикувано в пълен обем делото за оперативна проверка (ДОП) „Самозванец”, което Шести отдел на СГУ- МВР-ДС завежда на Иван Костов през март 1983 г. По това време той е главен асистент по политическа икономия в Центъра за идеологически дисциплини към ВМЕИ „В.И.Ленин”. Оригиналните документи в сборника имат ясен произход — те са получени от Централизирания архив на Комисията по досиетата. Заверени са от комисията, което изключва всякакви спекулации на недобросъвестни хора за произхода им. Документите от ДОП „Самозванец” дават категоричен отговор на следните въпроси:

 

-           кой, кога, защо и как завежда делото за оперативна проверка (ДОП) „Самозванец”;

-           имало ли е основание за откриването на ДОП „Самозванец”;

-           оспорвал ли е научните възгледи на Тодор Живков Иван Костов;

-           бил ли е дисидент Иван Костов;

-           кой, кога и защо сваля ДОП „Самозванец” в архив;

-           кои са били високопоставените закрилници на Иван Костов;

-           вербуван ли е от ДС Иван Костов.

Още за автора

Антон Тодоров

Антон Тодоров
Антон Тодоров е роден на 19 август 1966 г. в Раднево. Завършил е политология в СУ "Св. Климент Охридски". Дипломната му работа е на тема "Генезис и природа на патримониалната държава в Русия". Откроява се като експерт в областта на слабо представената у нас /по обясними политически и исторически причини/…

Виж повече

Коментари

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж