ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Бизнес, икономика > Икономика > Смъртта на парите

Смъртта на парите

Смъртта на парите - Джеймс Рикардс

Джеймс Рикардс

18-04-2016

от английски: Мария Кондакова

440

Мека

140/215 мм

0.54 кг.

978-619-152-835-6

Твърда

140/215 мм

0.65 кг.

978-619-152-836-3

Няма наличност

ДОСТАВКА ДО ВАШ АДРЕС Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв При вас до 3 работни дни Цена за доставка с куриер 3,60 лв Безплатна доставка при поръчки над 50,00 лв.
22 лв. 27 лв.

Описание

Световната финансова система изживява тежки времена, твърди Джеймс Рикардс. Основният стълб, на който се крепят глобалните финанси – щатският долар, – е на път да се компрометира заради политиката на американските финансови институции. Рикардс разкрива премълчаваните слабости на световното финансово устройство, неговите уязвими места и заплашващите го рискове, но предлага и идеи за предотвратяване на криза, която би имала опустошителен ефект. Това е книга, която не само изобличава, но и набелязва спасителните пътища на здравия разум, по които все още може да се поеме.

Проблемът е, че днес парите и богатството са напълно разграничени понятия; парите са станали нещо ефимерно и илюзорно и не е изключено да колабират. Отгоре на това големите играчи в света на финансите постоянно променят правилата, по които работят с нашите пари, в своя изгода – следователно на наш гръб.

Най-тежко засегнати от евентуална криза ще бъдат именно малките инвеститори; книгата е отличен пътеводител за всеки, който иска да осигури своето бъдеще.

 

„Смъртта на парите“ допринася изключителна стойност към днешния икономически климат.

- „Форбс“

 

Макар и черногледи, прогнозите на Рикардс са правилни – системата не се справя, а алчността и немарливостта на банковата и корпоративната система заплашват да сринат долара напълно!

- „Файнаншъл Таймс“

 

Изключително интересна и полезна книга... Забележителна!

- Кенет Дам, бивш заместник-секретар
на Хазната и съветник на трима президенти

Разгледай PDF за книгата

Още за автора

Джеймс Рикардс

Джеймс Рикардс
Джеймс Рикардс е редактор на Стратегическото разузнаване, финансови бюлетини, и директор на проекта "Джеймс Рикардс", изследване на сложната динамика на геополитиката и глобалния капитал. Той е автор на The New Case for Gold (април 2016) и двете най-продавани книги според Ню Йорк Таймс, "Смъртта на парите" (2014) и "Валутни войни"…

Виж повече

Коментари

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

Още от авторa

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж