ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

България > Философия, социология, хуманитаристика > Един Преславско-Шуменски род

Един Преславско-Шуменски род - Светла Теодорова

Един Преславско-Шуменски род

Светла Теодорова

23-12-2015

140

Мека

16/60/90

0.20 кг.

978-619-152-747-2

Да

7 лв. КУПИ

Описание

Представено е родословието на род, чиито корени са проследени до началото на XIX в. Родоначалникът е имал водеща роля за развитието на стопанския и културния живот в гр. Шумен. Негови потомци от следващи поколения са оставили незаличима следа в науката, изкуството, утвърждаването на културни ценности, организирането на позитивни насоки в политическия живот на страната. От този род е председателят на 39-то Народно събрание на Република България, Огнян Герджиков.

Още в края на XIX в. родът почти целокупно се установява в София. Днес не малка част от младите хора се обучават в чужбина. Около 14% от родствениците живеят и работят в Европейски страни, Израел и САЩ. Някои от тях са на престижни позиции.

Родословното дърво е оригинално структурирано, без да се използват стандартни схеми. Направена е статистическа оценка на образователния и професионалния профил на представителите на рода от шест поколения. (Седмото поколение засега се състои от две деца). В биографиите се съдържат интересни данни, свързани с историята на България. Спомената е и Антарктика.

Книгата е малък принос към генеалогията.

Няма добавени ревюта за тази книга.

Няма добавени коментари за тази книга.

Моля, влезте във профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.