ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Философия, социология, хуманитаристика > Един Преславско-Шуменски род

Един Преславско-Шуменски род

Един Преславско-Шуменски род - Светла Теодорова

Светла Теодорова

23-12-2015

140

Мека

140/215 мм

0.20 кг.

978-619-152-747-2

Да

ДОСТАВКА Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв До офис на куриер за 3 работни дни Доставка до офис на куриер 3,60 лв Безплатна доставка до офис на куриер при поръчки над 50,00 лв.
7 лв. КУПИ

Описание

Представено е родословието на род, чиито корени са проследени до началото на XIX в. Родоначалникът е имал водеща роля за развитието на стопанския и културния живот в гр. Шумен. Негови потомци от следващи поколения са оставили незаличима следа в науката, изкуството, утвърждаването на културни ценности, организирането на позитивни насоки в политическия живот на страната. От този род е председателят на 39-то Народно събрание на Република България, Огнян Герджиков.

Още в края на XIX в. родът почти целокупно се установява в София. Днес не малка част от младите хора се обучават в чужбина. Около 14% от родствениците живеят и работят в Европейски страни, Израел и САЩ. Някои от тях са на престижни позиции.

Родословното дърво е оригинално структурирано, без да се използват стандартни схеми. Направена е статистическа оценка на образователния и професионалния профил на представителите на рода от шест поколения. (Седмото поколение засега се състои от две деца). В биографиите се съдържат интересни данни, свързани с историята на България. Спомената е и Антарктика.

Книгата е малък принос към генеалогията.

Още за автора

Светла Теодорова

Светла Теодорова
Светла Е. Теодорова е завършила с отличие специалност атомна физика в Софийския университет. Специализирала е биофизика. Работи като старши научен сътрудник по биофизика в Българската академия на науките. Има оригинални приноси в областта на математичното моделиране на биологични процеси. Съавтор е на две монографии, автор и съавтор е на глави…

Виж повече

Коментари

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж