ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Изкуство, музика, кино, театър > Развитието на метода. Мечта за страст

Развитието на метода. Мечта за страст

Развитието на метода. Мечта за страст - Лий Страсбърг

Лий Страсбърг

25-05-2016

от английски: Ивайла Божанова

240

Мека

140/215 мм

0.35 кг.

978-619-152-860-8

Да

ДОСТАВКА ДО ВАШ АДРЕС Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв При вас до 3 работни дни Цена за доставка с куриер 3,60 лв Безплатна доставка при поръчки над 50,00 лв.
15 лв. КУПИ

Описание

Играещият човек е живият човек.

* * *

По същество актьорът пресъздава една измислица, един сън.

- Лий Страсбърг

 

Обявявайки първоначалната си цел, Лий Страсбърг твърди, че тази книга за играта на актьора е предназначена за широка публика. „Това не е учебник; това е първият опит някой да обясни какво представлява актьорската игра, каква е системата на Станиславски, какво е Методът.“ Докато работи над книгата, Страсбърг е категоричен, че пише не само за публиката, която се интересува от театър, а по-важното – за онази, която се интересува какво е творчеството. Докато изследва природата на творчеството в процеса на актьорската игра, той иска да стигне до заключения относно общата природа на творческия процес.

Работното заглавие на Лий Страсбърг за книгата е „Какво представлява играта на актьора: от Станиславски до Метода“. Намерението му е да разшири и да изследва някои от въпросите, които вече е повдигнал в статията от две страници за „Енциклопедия Британика“ на тема „Актьорската игра“. (Статията на Страсбърг всъщност заменя онова, което е написал великият актьор и режисьор Константин Станиславски.)

 - Еванджелайн Морфос

Разгледай PDF за книгата

Още за автора

Лий Страсбърг

Лий Страсбърг (роден като Израел Страсберг, 17 ноември 1901 г. - 17 февруари 1982 г.) е американски актьор, режисьор и специалист по театрално изкуство, роден в Полша. Той е роден в част от Галиция, австрийска Полша, в сегашната Украйна. Основава заедно с режисьорите Харолд Клурман и Шерил Крофърд, Груповия театър през…

Виж повече

Коментари

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж