ЗАТВОРИ (X)

Количката е празна.

Книжарница > Проза, романи > Конан. Том 1

Конан. Том 1

Конан. Том 1 - Робърт Хауърд

Робърт Хауърд

10-12-2015

от английски: Елена Павлова

408

Твърда

140/215 мм

0.65 кг.

978-619-152-733-5

Да

ДОСТАВКА Отстъпка – 10% за поръчки над 45,00 лв До офис на куриер за 3 работни дни Доставка до офис на куриер 3,60 лв Безплатна доставка до офис на куриер при поръчки над 50,00 лв.
24 лв. 17 лв. КУПИ

Описание

Робърт Хауърд създава Конан Варварина на страниците на списанието от периода на депресията Weird Tales ("Странни истории"), герой, чийто отпечатък в попкултурата е сравняван с този на икони като Тарзан, граф Дракула, Шерлок Холмс и Джеймс Бонд. С Конан и другите сигерои Хауърд съзава жанра, сега известен като "Меч и магия", като вдъхновява голяма група имитатори, а влиянието му в полето на фентъзито се сравнява само с това на Дж. Р. Р. Толкин.

Той остава изключително четен автор, като творбите му постоянно се преиздават Бива сравняван с американски майстори на странното, зловещото и мистичното като Натаниел Хоторн, Херман Мелвил и Джек Лондон.

Изданието е с илюстрациите на Петър Станимиров - запазена марка на колекция "Върхове", а преводът е дело на Елена Павлова.

Още за автора

Робърт Хауърд

Робърт Хауърд
Робърт Ървин Хауърд (1906–1936) е американски писател, получил световна слава заради книгите си за Конан Варварина. Смятан е за баща на поджанра „меч и магия“ в научната фантастика. Робърт Хауърд е роден на 22 януари 1906 г. в гр. Пийстър, Тексас. Неговите родители били потомци на заселниците. Завършва училище в Крос Плейнс, след което учил във висше училище в Браунууд. След това…

Виж повече

Коментари (7)

димитър (2016-12-13)

Здравейте,в България никога не са издавани разказите за Къл,тъй като издадохте Конан защо не издадете и Къл,феновете на Р.Хауърд в България сме много,убеден съм

РРР (2016-12-13)

За жалост и на мен ми се наби в очите този "тупаник", а в същия разказ има и едни отпечатъци от "бедра", които набързо стават "задник". А пък от "The People of the Black Circle" да се преведе "Маговете от Черния кръжец" е мааалко странно. Какви магове, какъв кръжец!? Ама нищо де. Може пък втори том на Тарзан да стане Торзан :) И за да не завършвам с лошо - поздравления и от мен за желанието да издадете всички (почти) разкази за Конан в тези красиви томчета. Винаги ще има недоволни, щото хората сме несъвършени и толкоз :) Ай със здраве и весели празници!

Георги Колев (2016-10-22)

Хубаво начинание да се издадат всички разкази за Конан, но за съжаление съм много разочарован от превода....Чел съм и предни преводи - началото на деветдесетте години и мога да направя сравнение и то не е в полза на сегашния текст... Не мисля че думи като "юрнаха" (доста пъти) и "тупаник" имат място в такава книга.....

Ангел (2016-08-07)

Никое издателство не е издавало като поредица досега и Сандокан на Емилио Салгари. Би било чудесно ако имате възможносг да го направите .

Ц. Иванов (2016-06-16)

Покрай новата IMAX екранизация, считам, че е добра идеята за "Тарзан" :)

Изток Запад (2016-03-14)

Здравейте, Благодарим ви за проявения интерес! Проучваме вариант за издаването и на Тарзан.

Стефан (2016-02-13)

Така и така сте почнали с Конан, защо не вземете да издадете и Тарзан? Никое издателство не го е издало като поредица до сега.

Оставете своя коментар чрез профила си или се регистрирайте, за да добавите коментар.

Още от авторa

ПРИЕМАМЕ ПЛАЩАНИЯ ЧРЕЗ ePay, PayPal, наложен платеж